PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αποζημίωση ύψους 400.000 ευρώ για ιατρική αμέλεια


Επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας στη μητέρα και τα αδέλφια 19χρόνου νεαρού, ο οποίος πέθανε, νοσηλευόμενος στο ΚΑΤ, από αμέλεια των θεραπόντων γιατρών.

Αποζημίωση ύψους 400.000 ευρώ επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας στη μητέρα και τα αδέλφια 19χρόνου νεαρού, ο οποίος πέθανε, νοσηλευόμενος στο ΚΑΤ, από αμέλεια των θεραπόντων γιατρών.

Με την υπ’ αριθμ. 1720/2011 απόφασή του, το δικαστήριο έκρινε ότι έχει ευθύνη το νοσοκομείο «εφόσον και η ποινική δικαιοσύνη απεφάνθη αμετάκλητα ότι οι θεράποντες γιατροί της νευροχειρουργικής κλινικής επέδειξαν αμέλεια κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους και δεν αξιολόγησαν τα επίμονα και εμφανή συμπτώματα πνευμονικής εμβολής που παρουσίαζε ο 19χρόνος, με αποτέλεσμα να μην αναζητηθεί η κατάλληλη θεραπεία και να επέλθει ο θάνατος του νεαρού».

Ο άτυχος νεαρός είχε εμπλακεί σε τροχαίο το 2000 όταν και μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο πόδι και το κεφάλι στο Ασκληπιείο Βούλας και στη συνέχεια στο ΚΑΤ.

Μετά από όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, έδωσαν εξιτήριο στον νεαρό χωρίς -όπως φάνηκε- να αξιολογήσουν σωστά συμπτώματα όπως βήχας, εμετός, πυρετός και ταχυπαλμία. Ο 19χρονος εισήχθη και πάλι στο νοσοκομείο το βράδυ της ίδιας ημέρας και έφυγε από τη ζωή την επόμενη από πνευμονική εμβολή.

Από την πλευρά τους οι ιατροί και το νοσοκομείο υποστήριξαν ότι είχαν γίνει όλες οι εξετάσεις και χαρακτήρισαν την εμβολή επιπλοκή πολύ μικρής στατιστικής πιθανότητας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τσιόδρας: Σήμα κινδύνου για ιλαρά, κοκκύτη, στρεπτόκοκκο

Peristeri News

Στο ΣτΕ το πολεοδομικό σχέδιο των πυρόπληκτων περιοχών

Peristeri News

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής για μη εγκεκριμένο συστατικό

Peristeri News

Leave a Comment