PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Απογραφή περιουσίας της Περιφέρειας Αττικής


Μετά τη συγχώνευση των τεσσάρων Νομαρχιών και μίας Υπερνομαρχίας

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η απογραφή των περιουσιακών στοιχείων που παρέλαβε η Περιφέρεια Αττικής μετά τη συγχώνευση των τεσσάρων Νομαρχιών και μίας Υπερνομαρχίας, στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2011, στον Πολυχώρο «Απόλλων».

Η απογραφή διενεργήθηκε από διαπαραταξιακή επιτροπή αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Αττικής, η οποία και αποτύπωσε τα πάσης φύσεως περιουσιακά στοιχεία, απαιτήσεις και υποχρεώσεις, καθώς και τα διαθέσιμα χρηματικά μέσα της περιφέρειας Αττικής. Η απογραφή έλαβε υπόψη το καθεστώς οικονομικής διαχείρισης με το οποίο λειτούργησαν μέχρι σήμερα οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και βάσει αυτού καθόρισε το είδος, τις διαδικασίες και τις φάσεις πραγματοποίησης της απογραφής.

Στην εισήγησή του, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ευχαρίστησε θερμά όλα τα μέλη της Επιτροπής Απογραφής και όλους όσοι εργάστηκαν για να ολοκληρωθεί, καθώς, όπως τόνισε, κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια, για να συγκεντρωθούν τα στοιχεία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Το πρώτο σημαντικό και ουσιαστικό βήμα, μετά τα οργανωτικά βήματα των πρώτων ημερών, είναι η απογραφή. Πρόκειται στην ουσία για την ακτινογραφία, την αποτύπωση της εικόνας της Περιφέρειας Αττικής την 31-12-2010. Πρόκειται για μία φωτογραφία της Περιφέρειας Αττικής, που σκοπό έχει να αποδώσει όσο πιο πειστικά γίνεται την υπάρχουσα κατάσταση. Δεν έχει σκοπό ούτε να ωραιοποιήσει ούτε να δραματοποιήσει καταστάσεις.

Η διαδικασία άλλωστε που επιβάλλει ο νόμος είναι πολύ συγκεκριμένη και κανείς δεν μπορεί να αλλάξει την αποτύπωση των πραγματικών στοιχείων που ζητά ο νόμος και η Υπουργική Απόφαση. Δεν γίνεται ούτε για να εκθέσει κανέναν, ούτε για να κολακέψει κανέναν. Γίνεται για να γνωρίζουμε ποια είναι περιουσία μας, τι έχουμε στο ταμείο μας και πώς μπορούμε να το αξιοποιήσουμε καλύτερα.

Σκοπός μας είναι να βάλουμε σε τάξη τα οικονομικά μας, να οργανώσουμε τις υπηρεσίες μας με τέτοιο τρόπο, ώστε να κάνουμε οικονομία στα λειτουργικά μας έξοδα και παράλληλα να αξιοποιήσουμε τα έσοδά μας για έργα που θα έχουν αντίκρισμα στους πολίτες.

Η απογραφή είναι το πρώτο βήμα γα το στόχο αυτό. Θα ακολουθήσει ο προϋπολογισμός και στη συνέχεια το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δράσης, που θα αποτυπώνουν την προσπάθειά μας αυτή. Για αυτό πιστεύω ότι η απογραφή είναι μία πολύ σημαντική δουλειά και θα πρέπει όλοι να δώσουμε προσοχή».

Ψηφοφορία

Στη συνέχεια ακολούθησε ψηφοφορία, τα αποτελέσματα της οποίας διαμορφώθηκαν ως εξής:

1. Συνδυασμός «Αττική με έργο πάμε Μπροστά» Υπέρ

2. Συνδυασμός «Αττική Νέα Προοπτική» Λευκό

3. Συνδυασμός «Γιάννης Δημαράς – Άρμα Πολιτών» Κατά

4. Συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής» Κατά

5. Συνδυασμός «Αττική Οδός» Λευκό

6. Συνδυασμός «Αττική Οικολογική Απάντηση» Λευκό

7. Συνδυασμός «Αττική Γη» Λευκό

8. Συνδυασμός «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή, Ανταρσία Σε Κυβέρνηση – Ε.Ε. – ΔΝΤ» Κατά

9. Συνδυασμός «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής Ελεύθερη Αττική» Κατά

Τέλος, την παραίτησή τους υπέβαλαν ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Αττική Συνεργασία – ΌΧΙ στο Μνημόνιο» και Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Α. Μητρόπουλος, και ο Περιφερειακός Σύμβουλος του Συνδυασμού «Αττική Γη» κ. Παναγιώτης (Νότης) Μαυρουδής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment