PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Απεργούν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»


Σε πανελλαδική 48ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» την Πέμπτη 31 Μαρτίου και την Παρασκευή 1 Απριλίου.

Σε πανελλαδική 48ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» την Πέμπτη 31 Μαρτίου και την Παρασκευή 1 Απριλίου.

Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπής της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. με αφορμή την απαξίωση και την προσπάθεια ουσιαστικής κατάργησης των Κοινωνικών Δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Βοήθεια στο Σπίτι κ.λ.π.) λόγω της έλλειψης πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης να τα χρηματοδοτήσει αλλά και τον κίνδυνο απόλυσης των εργαζομένων, αποφάσισε να καλύψει συνδικαλιστικά την 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ των εργαζομένων στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» την ΠΕΜΠΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» ζητούν:

  • Την προώθηση ΑΜΕΣΑ νομοθετικής ρύθμισης για την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας και την μετατροπή των συμβάσεων τους σε Αορίστου Χρόνου.
  • Δημιουργία δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» και Κοινωνικών Υπηρεσιών άμεσα στους Ο.Τ.Α. προκειμένου να υπάρξει η διασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας τους.
  • Εξασφάλιση του κόστους μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων στις Προνοιακές Δομές με σχετική πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» που παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» του Περιστερίου, αναφέρουν πως έχουν τα εξής αιτήματα:

  • · Να καλυφθούν από εθνικούς πόρους ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ που θα προκύψουν από τα κριτήρια του ΕΣΠΑ ώστε και οι μοναχικοί ανήμποροι ηλικιωμένοι να εξυπηρετηθούν και όλοι οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν να εργάζονται.
  • · Η πολιτεία και η ΚΕΔΚΕ να συμφωνήσουν για σταθερή και μόνιμη χρηματοδότηση όλων των δομών και να εντάξουν όλους τους εργαζόμενους που ήδη απασχολούνται, στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, ώστε το 2012, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» να γίνει επιτέλους υπηρεσία της πολιτείας και όχι κοινωνική εταιρεία του ιδιωτικού κανιβαλισμού όπως προωθείται να γίνει με Νομοσχέδιο που κατατίθεται άμεσα.

Οι εργαζόμενοι που:

  • · Παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 3, 4 και 5 μήνες
  • · Δεν ξέρουν πότε και από πού θα πληρωθούν από 1/1/2011 και μετά
  • · Έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ
  • · Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

Σας καλούμε όλους να συμπαρασταθείτε στο δίκαιο αγώνα μας ώστε η μέριμνα για τον ανήμπορο ηλικιωμένο άνθρωπο να γίνει πράξη, γιατί τίποτα δεν πρέπει να μας αφήνει να τους αφήνουμε…

Για το σκοπό αυτό σας ζητάμε να στηρίξετε με την παρουσία σας τη συγκέντρωσή μας που θα γίνει στις 31 Μαρτίου και ώρα 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment