PeristeriNews.gr
Media

Απεργιακό μπαράζ στην ΕΡΤ


Η ΠΟΕΣΥ αντιδρά «στα συνεχόμενα κρούσματα λογοκρισίας».

Με μπαράζ κινητοποιήσεων για τους εργαζομένους της δημόσιας τηλεόρασης απαντά η ΠΟΕΣΥ «στα συνεχόμενα κρούσματα λογοκρισίας και ιδιωτικοποίησης της ΕΡΤ».

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφάσισε για αύριο δίωρη στάση εργασίας από τις 6 ως τις 8 το πρωί και τετράωρη στάση εργασίας από τις 8 το βράδυ ως τα μεσάνυχτα.

Από την Πέμπτη οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ εισέρχονται σε τροχιά 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών.

Η ΠΟΕΣΥ ζητά την άμεση ανάκληση της «δίωξης» των παρουσιαστών της «Πρωινής ενημέρωσης», Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη και την επαναφορά τους στο ενημερωτικό πρόγραμμα.

Επιπλέον ζητά «την εργασιακή αποκατάσταση του συναδέλφου της ΕΤ3 που απομακρύνθηκε από την παρουσίαση των εορταστικών εκδηλώσεων του τριημέρου στη Θεσσαλονίκη γιατί τόλμησε να αναφέρει τη λέξη “η πόλη αστυνομοκρατείται»

Η ΠΟΕΣΥ υπογραμμίζει «ότι τα δύο περιστατικά της λογοκρισίας έρχονται να προστεθούν στις αλλεπάλληλες καθημερινές παρεμβάσεις της τρικομματικής κυβέρνησης στο περιεχόμενο και τη θεματολογία των δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών.

Η Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης της ΕΡΤ, η Διοίκηση της ΕΡΤ και το αρμόδιο υπουργείο ας αντιληφθούν, ότι ο πολίτης πληρώνει ανταποδοτικό τέλος για πολυφωνία και πλουραλισμό.

Η ακύρωση της ελευθεροτυπίας προσβάλει τη δημοκρατία. Η ανεξαρτησία και η τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας στη Δημόσια Τηλεόραση ελέγχονται από τους πολίτες και δεν επαφίενται στον εκάστοτε διορισμένο διευθυντή ενημέρωσης».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τετάρτη

Peristeri News

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Leave a Comment