PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Απεργίες Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου


Χωρίς μέσα μεταφοράς, ταξί, εφορίες και τελωνεία.

Εξαιρετικά δύσκολη για τις μετακινήσεις θα είναι η σημερινή ημέρα, καθώς στους δρόμους τους Αθήνας δεν θα υπάρχουν μέσα μαζικής μεταφοράς και ταξί. Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για την εργασιακή εφεδρεία, ενώ οι ιδιοκτήτες ταξί βρίσκονται σε κόντρα με την κυβέρνηση για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους. Παράνομη κρίθηκε η απεργία στο μετρό την Τρίτη, νέα προσφυγή της εταιρείας για την απεργία της Τετάρτης.

Έτσι, σήμερα Τετάρτη ακινητοποιημένα θα παραμείνουν μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακός, ενώ 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει και εργαζόμενοι σε ολόκληρο τον όμιλο του ΟΣΕ, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης κάλεσε τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες να επιδείξουν υπευθυνότητα και να σταθμίσουν τη στάση τους με βάση το γενικό συμφέρον.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο τομέας των αστικών συγκοινωνιών συνεχίζει να παράγει ελλείμματα, που για το 2011 θα φτάσουν τα 150 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι οριακή.

Οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις των αστικών συγκοινωνιών υποστηρίζουν ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αποχωρήσει εκατοντάδες υπάλληλοι, στο πλαίσιο των μετατάξεων, κατ’ εφαρμογή του νόμου για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών.

Στο χορό των κινητοποιήσεων εισέρχονται από την Τετάρτη και οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι αρχίζουν 48ωρη απεργία, αντιδρώντας στο σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Απεργούν και σήμερα τελωνειακοί – εφοριακοί

Απεργούν και σήμερα οι Ομοσπονδίες των εφοριακών, των τελωνειακών και των συλλόγων υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους με το νέο μισθολόγιο για το δημόσιο.

Να σημειωθεί πως χθες Τρίτη, πραγματοποιήθηκε παναττική συγκέντρωση των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών στην πλατεία Κοραή και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Παράνομη η απεργία του μετρό την Τρίτη

Παράνομη κρίθηκε από το δικαστήριο η απεργία των εργαζομένων στο μετρό, την Τρίτη ύστερα από προσφυγή που έκανε η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ (Σταθερές Συγκοινωνίες).

Μετά την εξέλιξη αυτή, η εταιρία καλεί τους εργαζόμενους να προσέλθουν αμέσως στις θέσεις τους και να λειτουργήσει το Μετρό.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι δεν έχει φτάσει καμία απόφαση του δικαστηρίου στο Σωματείο και εκτιμούν ότι ακόμη και να επιδοθεί η απόφαση είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν και να συγκεντρωθούν οι υπάλληλοι που απαιτούνται για την ασφαλή λειτουργία του Μετρό.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, η ΣΤΑΣΥ έχει καταθέσει και νέα προσφυγή στο δικαστήριο για την 24ωρη απεργία του Μετρό, του Τραμ και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου της Τετάρτης.

Η υπόθεση αυτή αναμένεται να εκδικαστεί σήμερα το πρωί και η απόφαση θα εκδοθεί μετά το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στη φυλακή ο Ιρακινός που μαχαίρωσε την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Τροχαίο δυστύχημα με αυτοκίνητο στο Σκαραμαγκά

Peristeri News

Πόσο κοστίζει φέτος το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Peristeri News

Leave a Comment