PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Απεργία στο εμπόριο την Κυριακή διαμηνύει η ΟΙΥΕ


«Δε χαρίζουμε ούτε μία Κυριακή δουλειάς. Οκτάωρο, πενθήμερο, 40ωρο για όλους τους εργαζόμενους» διαμηνύει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), που προκήρυξε πανελλαδική απεργία στο Εμπόριο, την Κυριακή 15 Ιουλίου, ενάντια στη συνεχιζόμενη λειτουργία των Καταστημάτων τις Κυριακές.

Σύμφωνα με την ΟΙΥΕ, «οι εργαζόμενοι εμποροϋπάλληλοι για μια ακόμα Κυριακή δεν θα ξεκουραστούν, δεν θα έχουν χρόνο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Θα εξαναγκαστούν, παρά τη θέλησή τους, να δουλέψουν, επειδή για μια ακόμα Κυριακή, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά λόγω των εκπτώσεων, όπως προβλέπει η μνημονιακή νομοθεσία του 2013 (Ν. 4177/13), την οποία έχει αφήσει ανέγγιχτη και η σημερινή κυβέρνηση».

Οι εμποροϋπάλληλοι σημειώνουν ότι μεγάλος αριθμός συναδέλφων τους σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Αττικής και στην περιοχή του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», «έχει ήδη αναγκαστεί να δουλέψει 32 Κυριακές συνέχεια, επειδή η σημερινή κυβέρνηση θεσμοθέτησε από πέρυσι (Ν. 4472/17) τη λειτουργία των καταστημάτων από Μάιο έως και Οκτώβριο, με πρόσχημα την εξυπηρέτηση του Τουρισμού, φυσικά μετά από απαίτηση των δανειστών και των μεγαλοεργοδοτών.

Την ίδια στιγμή, παρά το γεγονός ότι εδώ και έναν χρόνο, έχουμε προσφύγει στο ΣτΕ για την απαγόρευση της λειτουργίας των καταστημάτων τις 32 Κυριακές της θερινής περιόδου ως αντισυνταγματικής, η απόφασή του περιέργως καθυστερεί, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να έχουν διαλυθεί από την κυριακάτικη εργασία. Καλούμε το ΣτΕ να εκδώσει άμεσα την απόφασή του, περιφρουρώντας την Κυριακή-αργία» τονίζουν.

Όπως αναφέρουν, ο αγώνας των εμποροϋπαλλήλων ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων και στη δουλειά τις Κυριακές «είναι στην πραγματικότητα αγώνας όλων των εργαζομένων για την υπεράσπιση του 8ωρου, 5νθήμερου, 40ωρου, κατάκτηση που εργοδότες και κυβερνήσεις θέλουν να καταργήσουν.

Τη στιγμή που στην Αυστρία το 12ωρο εργασίας γίνεται νόμος της ακροδεξιάς κυβέρνησης, σε όλη την Ε.Ε. κυριαρχεί η νεοφιλελεύθερη τάση για ανεξέλεγκτη ευελιξία του χρόνου εργασίας, στην Ελλάδα ο ΣΕΒ γίνεται ξανά μπροστάρης των εργοδοτών, ώστε να σαρωθούν και τα λίγα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα, οι εργαζόμενοι αντιστεκόμαστε!».

Η ΟΙYΕ καλεί τα σωματεία-μέλη της σε όλη τη χώρα και τους εργαζόμενους να δώσουν αποφασιστικά την απεργιακή μάχη της υπεράσπισης της Κυριακής με κατά τόπους συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment