PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Απεργία και συγκέντρωση οι τραυματιοφορείς την Πέμπτη


Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν αύριο, Πέμπτη, οι τραυματιοφορείς, με τη στήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), που οργανώνει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30, έξω από το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία, οι ελλείψεις τραυματιοφορέων «είναι τραγικές. Στις 5.000 οργανικές θέσεις υπηρετούν 2.000. Το 60% είναι κενές, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των Νοσοκομείων».

Όπως εξηγεί, ο κλάδος δεν αποψιλώνεται μόνο από συνταξιοδοτήσεις (200), «αλλά και από μετατάξεις που έγιναν προεκλογικά σωρηδόν, 526 τραυματιοφορέων, σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, χωρίς να αντικατασταθούν με προσλήψεις νέων».

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως σε μεγάλα νοσοκομεία που δέχονται πάνω από 1.000 ασθενείς σε κάθε εφημερία, κάνουν βάρδια δύο-τρεις τραυματιοφορείς για τακτικά, έκτακτα περιστατικά και νοσηλευόμενους ασθενείς.

«Οι ελλείψεις αυτές, σε συνδυασμό με τον χαλασμένο εξοπλισμό (καρότσια, φορεία) και την έλλειψη ασθενοφόρων για τις εσωτερικές διακομιδές, έχουν φέρει τους τραυματιοφορείς και τους ασθενείς σε απόγνωση. Πολλές φορές το έργο των τραυματιοφορέων το επωμίζονται οι συνοδοί των ασθενών.

Έκτακτα περιστατικά που προσέρχονται στα ΤΕΠ αργούν να παραληφθούν και να εξυπηρετηθούν από τραυματιοφορείς, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να λιμνάζουν στις κλινικές και καθυστερούν τα εξιτήρια» αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Ζητεί προσλήψεις μόνιμων τραυματιοφορέων άμεσα, αυξήσεις στους μισθούς τους (600 ευρώ τώρα) και ένταξή τους στα ΒΑΕ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Θερμότερος όλων των εποχών ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα

Peristeri News

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Leave a Comment