PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Απενεργοποιείται η «παλαιότερη webcam στον κόσμο»


Η παλαιότερη webcam σε συνεχή λειτουργία που υπάρχει στον κόσμο απενεργοποιείται μετά από 25 χρόνια.

Όπως αναφέρει το BBC, η Fogcam τέθηκε σε λειτουργία το 1994, για να εξετάζεται το πώς ο καιρός άλλαζε στο campus του San Francisco State University. Έκτοτε εκπέμπει συνεχόμενα, εξαιρουμένων των τακτικών διακοπών για συντήρηση και των περιστασιακών μετεγκαταστάσεων για λόγους οπτικού πεδίου.

Οι δημιουργοί της είπαν ότι απενεργοποιείται επειδή δεν υπάρχουν πλέον καλά μέρη για να τοποθετηθεί.

Ο Τζεφ Σβαρτς, που την είχε στήσει μαζί με τον Νταν Γουόνγκ, είπε ότι θα σταματήσει να λειτουργεί στις 30 Αυγούστου. «Θεωρήσαμε πως ήταν ώρα να το αφήσουμε» είπε στo SFGate, προσθέτοντας πως γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να βρίσκονται ασφαλείς τοποθεσίες για να τοποθετείται η κάμερα έτσι ώστε να έχει καλή εικόνα της λεωφόρου Χόλογουεϊ. Ωστόσο, αν και η Fogcam θα απενεργοποιηθεί, η ιστοσελίδα στην οποία stream-άρεται το βίντεό της θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Ο Σβαρτς είπε πως εμπνεύστηκε για να στήσει την κάμερα από το στήσιμο της πρώτης στον κόσμο live webcam στο Cambridge University το 1993, η οποία έκλεισε το 2001.

Το 1994 ο ίδιος και ο Γουόνγκ χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο project για να εξασκηθούν στον προγραμματισμό και να εξοικειωθούν με τις πρώιμες τεχνολογίες web της εποχής. «Ήταν ένα μικρό project που απέκτησε τη δική του ζωή» είπε σχετικά. «Άρεσε στον κόσμο, οπότε το συνεχίσαμε…είναι μια αναδρομή στις πρώιμες ημέρες του Ίντερνετ, όταν ο καθένας μπορούσε να κάνει οτιδήποτε» είπε σχετικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment