PeristeriNews.gr
Lifestyle

Απεβίωσε ο Τόνι Κέρτις


Ο Τόνι Κέρτις, ο ηθοποιός που έγινε διάσημος ως συμπρωταγωνιστής της Μέριλιν Μονρόε στην ταινία «Μερικοί το προτιμούν καυτό», πέθανε σε ηλικία 85 ετών.

Ο Τόνι Κέρτις, ο ηθοποιός που έγινε διάσημος ως συμπρωταγωνιστής της Μέριλιν Μονρόε στην ταινία «Μερικοί το προτιμούν καυτό», πέθανε σε ηλικία 85 ετών.

Το δυσάρεστο νέο το επιβεβαίωσε η κόρη του, Τζέιμι Λι Κέρτις. Ο διάσημος ηθοποιός συμμετείχε σε παραπάνω από 100 ταινίες και έπαιξε μια ευρεία γκάμα ρόλων, πρωταγωνιστώντας σε ανάλαφρες κωμωδίες, μιούζικαλ αλλά και δραματικές ταινίες.

Η Αμερικάνικη Ακαδημία Κινηματογράφου αναγνώρισε το ταλέντο του το 1959 βραβεύοντάς τον για το ρόλο του στην ταινία «The defiant Ones» δίπλα στον Σίντνεϊ Πουατιέ.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Μπέρναρντ Σβαρτζ και μεγάλωσε στις γειτονιές του Μπρονξ, στη Νέα Υόρκη. Παντρεύτηκε έξι φορές και ο τελευταίος του γάμος ήταν με την Τζιλ Βάντεμπεργκ Κέρτις.

Σπούδασε υποκριτική στη Νέα Σχολή της Νέας Υόρκης που είχε δεχτεί επιρροές από τον γερμανό σκηνοθέτη Έρβιν Πισκάτορ και ένας από τους συμμαθητές του ήταν ο Γουόλτερ Ματάου. Λάτρευε από μικρός τον κινηματογράφο και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κατατάχτηκε στο Αμερικάνικο Πολεμικό Ναυτικό επειδή είχε δει την ταινία «Destination Tokyo» με τον Κάρι Γκραντ.

Έφτασε στο Χόλιγουντ το 1948, σε ηλικία 23 ετών και αμέσως έκλεισε συμβόλαιο με τη Universal Pictures που έθεσε ως όρο να αλλάξει το όνομά του. Η υποκριτική ήταν η μεγάλη του αγάπη, ωστόσο διέθετε κι άλλα ταλέντα. Από τη δεκαετία του ’80 ζωγράφιζε επαγγελματικά και κάποια από τα έργα του είχαν εκτιμηθεί στις 25.000 δολάρια.

Το 2007 ο πίνακάς του «Το κόκκινο τραπέζι» παρουσιάστηκε σε έκθεση του Μητροπολιτικού Μουσείου στο Μανχάταν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Διάρρηξη στη μονοκατοικία του Λεωνίδα Κουτσόπουλου – Τι άρπαξαν οι κλέφτες

Peristeri News

Πατέρας για δεύτερη φορά θα γίνει ο Χοακίν Φίνιξ

Peristeri News

Στο νοσοκομείο εσπευσμένα η Ζωζώ Σαπουντζάκη

Peristeri News

Leave a Comment