PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές τις μέρες υψηλού κινδύνου


Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) συγκάλεσε την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπύρος Τζόκας στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας.

Ο σκοπός της σύσκεψης ήταν:

  1. Η έκδοση επικαιροποιημένης απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων – επισκεπτών σε δάση και «ευπαθείς» περιοχές.
  2. Ο σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του Σ.Ο.Π.Π. κ Τζόκας αφού ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την ανταπόκρισή τους ξεκίνησε, κατά την ημερήσια διάταξη, με σύντομη εισήγησή του σχετικά με έκδοση επικαιροποιημένης απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων – επισκεπτών σε δάση και «ευπαθείς» περιοχές για τις ημέρες εκείνες που υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, δηλαδή κατηγορίας κινδύνου 4 ή 5.

Επικεντρώθηκε στον ιδιαίτερο ρόλο των Δήμων, οι οποίοι όταν λάβουν ενημέρωση για υψηλό βαθμό επικινδυνότητας οφείλουν να συνεργαστούν με την τροχαία αλλά και κάθε άλλο εμπλεκόμενο, όπως η πυροσβεστική υπηρεσία, οι εθελοντικές οργανώσεις και το δασαρχείο, ώστε να εφαρμοστεί με επιτυχία το μέτρο της απαγόρευσης. Στα πλαίσια αυτά, είπε ο κ. Τζόκας, κρίνεται απαραίτητη η δημοσιοποίηση από τους Δήμους της απόφασης και η ανάρτησή της στα δημοτικά καταστήματα, στους διαδικτυακούς τους τόπους, σε συλλόγους και όπου αλλού είναι αναγκαίο, προκειμένου η ενημέρωση των κατοίκων να είναι όσο το δυνατόν άμεση και αποτελεσματική, ενώ η απόφαση μαζί με το συνημμένο σχετικό χάρτη σε πλήρη ανάλυση θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής (www.patt.gov.gr).

Για το θέμα του σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των κινδύνων λόγω των σεισμών ο κ. Τζόκας αναφέρθηκε κυρίως στα θέματα της οργάνωσης των χώρων καταφυγής/καταυλισμού του πληθυσμού μετά την εκδήλωση σεισμού, στις σχετικές προδιαγραφές καθώς και στα κριτήρια καταλληλότητας που προβλέπεται να πληρούν αυτοί, όπως επίσης και στην καταγραφή των ελλείψεων και των επικινδυνοτήτων.

Κλείνοντας την εισήγησή του μίλησε για τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών της Περιφέρειας που άπτονται του θέματος και για την εμπειρία που αποκτήθηκε από την άσκηση για σεισμό «ΤΕΘΡΙΠΠΟΝ ΑΡΜΑ», η οποία είχε διεξαχθεί στο Δυτικό Τομέα Αθηνών.

Η συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. συνεχίστηκε με τοποθετήσεις στελεχών της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών, του 2ου και του 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής, του Α΄ Τμήματος Τροχαίας Δυτικής Αττικής, Αντιδημάρχων, εκπροσώπων των Εθελοντικών Ομάδων και άλλων παρευρισκόμενων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment