PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές στη Δυτική Αθήνα


Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) συγκάλεσε την Παρασκευή 09 Αυγούστου 2019 ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Σπύρος Τζόκας, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας λόγω τεκμηριωμένου επαπειλούμενου κινδύνου δασικών πυρκαγιών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε αρχικά στους λόγους σύγκλησης του έκτακτου Σ.Ο.Π.Π. Κύριος λόγος ήταν το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Ε.Μ.Υ. καθώς και ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, κατηγορία κινδύνου 5 -κατάσταση συναγερμού- που εξέδωσε η Γ.Γ.Π.Π. για το Σάββατο 10/08/2019.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συνόψισε στα συγκεκριμένα μέτρα των εμπλεκόμενων φορέων:

– την ενημέρωση του κοινού για τη αποφυγή δραστηριοτήτων που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά. Προς τούτοις εφιστά την προσοχή του κοινού στις ενέργειες εκείνες που εγκυμονούν κινδύνους για πρόκληση πυρκαγιών
– την απαγόρευση κυκλοφορίας εκδρομέων και οχημάτων σε δασικές περιοχές
– την επιτήρηση από τους Δήμους περιοχών υψηλού κινδύνου (π.χ.δάση,πάρκα)
– την επιτήρηση του Ποικίλου Όρους από τον Α.Σ.Δ.Α.
– τη διαβεβαίωση του Πυροσβεστικού σώματος ότι βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με τοποθετήσεις εκπροσώπων της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, των Δήμων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής, της Τροχαίας, του ΑΣΔΑ.

Στην έκτακτη σύσκεψη έλαβαν μέρος: ο Τσίπρας Σπύρος, υποδιοικητής του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, ο Νικόλαος Κούτρας, υποδιοικητής του 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, ο Παναγιώτης Γεωργόπουλος εκπρόσωπος του ΑΣΔΑ, η Ζαφειρία Σκρέμπου, αστυνόμος Β’, Α.Τ. Τροχαίας Δυτικής Αττικής, η Μαίρη Τσιώτα, Αντιδήμαρχος του Δήμου Περιστερίου, ο Νικόλαος Μαλαθρίτης, Αντιδήμαρχος του Δήμου Πετρούπολης, η Ελένη Σταμέλλου, ο Σάββας Σαββίδης, Αντιδήμαρχος Δήμου Αγίας Βαρβάρας, ο εκπρόσωπος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγάλεω, ο Ιωάννης Κωνσταντόπουλος, εκπρόσωπος του Δήμου Ιλίου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment