PeristeriNews.gr
Διεθνή

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον ύποπτο για την επίθεση στο Κεμπέκ


Κατηγορίες για φόνο έξι ατόμων εκ προμελέτης απαγγέλθηκαν στον Γαλλοκαναδό φοιτητή, φερόμενο ως δράστη της χθεσινής επίθεσης σε ισλαμικό τέμενος του Κεμπέκ.

Σύμφωνα με έγγραφα της δικογραφίας, στον ύποπτο απαγγέλθηκαν επίσης κατηγορίες απόπειρας φόνου.

Η αστυνομία αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τα πιθανά κίνητρα της επίθεσης στο Ισλαμικό Πολιτιστικό Κέντρο του Κεμπέκ. «Το θεωρούν ως ενέργεια μοναχικού δράστη», είπε ανώνυμη πηγή με γνώση στο θέμα. Ένας άντρας μαροκινής καταγωγής που επίσης συνελήφθη τώρα θεωρείται μάρτυρας, ανέφερε επίσης η ίδια πηγή.

Σε μήνυμά του χθες ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό έκανε λόγο για «τρομοκρατική επίθεση». Ο υπουργός Ομοσπονδιακής Ασφάλειας Ράλφ Γκουντέιλ δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Οτάβα ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στο «εθνικό επίπεδο κινδύνου από τρομοκρατική επίθεση» καθώς «δεν υπάρχει πληροφόρηση γνωστή στην κυβέρνηση του Καναδά η οποία οδηγεί σε αλλαγή (επιπέδου) αυτή τη στιγμή».

Οι μαζικές επιθέσεις σπανίζουν στον Καναδά, όπου οι νόμοι κατοχής όπλων είναι αυστηρότεροι από εκείνους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τηλεφωνικά τον Τριντό για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του. Το Σαββατοκύριακο, ο Τριντό είχε ανακοινώσει ότι ο Καναδάς θα υποδεχθεί προσωρινά υπηκόοους επτά κυρίως μουσουλμανικών χωρών των οποίων η είσοδος στις ΗΠΑ απαγορεύτηκε με προεδρικό διάταγμα του Τραμπ την Παρασκευή.

Χθες ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η επίθεση στο Κεμπέκ «αποτελεί μια φρικτή υπενθύμιση του γιατί πρέπει να παραμένουμε σε εγρήγορση, και γιατί λαμβάνει μέτρα ο πρόεδρος ενεργά, παρά παθητικά, όσον αφορά την ασφάλεια του έθνους».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment