PeristeriNews.gr
Οικονομία

Απίστευτο επίτευγμα η μείωση κατά 4% του ελλείμματος


Την άποψη ότι η μείωση του ελληνικού δημόσιου ελλείμματος κατά 4% μέσα σε έναν χρόνο αποτελεί “απίστευτο επίτευγμα”, εκφράζει ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ.

Την άποψη ότι η μείωση του ελληνικού δημόσιου ελλείμματος κατά 4% μέσα σε έναν χρόνο αποτελεί “απίστευτο επίτευγμα”, εκφράζει ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ, σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία φλαμανδόφωνη πολιτική επιθεώρηση “Knack”.

Στη συνέντευξη με τίτλο “το ευρώ λειτούργησε ως υπνωτικό χάπι”, ο Χ. Ρόμπαϊ επαινεί την ελληνική κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε στην κρίση, που εκδηλώθηκε φέτος την άνοιξη.

Σε έναν πρώτο απολογισμό της μέχρι τώρα θητείας του, ο πρόεδρος της ΕΕ επιχειρεί, μεταξύ άλλων, μια σύντομη αναδρομή στην ελληνική κρίση τονίζοντας την ανάγκη, η ΕΕ “να κολυμπήσει ενάντια στο ρεύμα” προκειμένου να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την επίτευξη μιας σταθερής οικονομικής ανάπτυξης, η οποία με τη σειρά της “θα καταστήσει βιώσιμο το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και θα διατηρήσει το ρόλο της ΕΕ σε παγκόσμιο επίπεδο”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment