PeristeriNews.gr
Διεθνή

Απέτυχε η προσπάθεια για λύση στην Υεμένη


Ο Αμπντέλ αλ-Ζαγάνι, μεσολαβητής των μοναρχιών του Κόλπου για την επίλυση της κρίσης στην Υεμένη εγκατέλειψε το βράδυ την Σαναά μετά την αποτυχία της προσπάθειάς του.

Ο Αμπντέλ αλ-Ζαγάνι, μεσολαβητής των μοναρχιών του Κόλπου για την επίλυση της κρίσης στην Υεμένη εγκατέλειψε το βράδυ την Σαναά μετά την αποτυχία της προσπάθειάς του αφού ο πρόεδρος της Υεμένης, Αλί Αμπντάλα Σάλεχ αρνήθηκε να υπογράψει το προτεινόμενο σχέδιο για να βγεί η χώρα του από την κρίση, ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης.

“Ο πρόεδρος αθέτησε τα λεγόμενά του. Ο μεσολαβητής και γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου , Αμπντέλ Αλ-Ζαγάνι μας ενημέρωσε ότι ο Σάλεχ αρνήθηκε να υπογράψει ως πρόεδρος της Υεμένης το σχέδιο εξόδου από την κρίση . Μας κατάγγειλε ότι ο Σάλεχ ήθελε να υπογράψει απλώς ως επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος και όχι ως πρόεδρος και αυτό θα ήταν παραβίαση της συμφωνίας”, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης.

“Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό σημείο της συμφωνίας και σ αυτό δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω” κατέληξε.

Η συμφωνία προέβλεπε μεταξύ άλλων την άμεση αποχώρηση του Αλί Αμπντάλα Σάλεχ από την προεδρία της Υεμένης και θα υπεγράφετο την Κυριακή στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας παρουσία όλων των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Leave a Comment