PeristeriNews.gr
Οικονομία

Απέρριψε η Alpha την πρόταση της Εθνικής


Απέρριψε εκ νέου ο πρόεδρος του ομίλου Αlpha Bank Γιάννης Κώστόπουλος την πρόταση της Εθνικής τράπεζας για συγχώνευσή τους.

Ασύμφορους χαρακτηρίζει τους όρους της πρότασης της φιλικής συγχώνευσης που δέχθηκε η Alpha Bank από την Εθνική Τράπεζα, ο πρόεδρος της Alpha Bank Γιάννης Κωστόπουλος σε επιστολή που απέστειλε προς το προσωπικό του ομίλου της Τράπεζας.

Τρεις ημέρες μετά την απόφαση του ΔΣ της Alpha Bank να απορρίψει την πρόταση της Εθνικής Τράπεζας, ο κ. Κωστόπουλος, επανέρχεται στο ζήτημα, κλείνοντας την σχετική φημολογία που είχε αναπτυχθεί στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.

“Η Τράπεζα, την 18η Ιανουαρίου 2011 έλαβε πρόταση της Εθνικής Τραπέζης για τη συγχώνευση των δύο τραπεζών. Η Διοίκηση, ως όφειλε, εξέτασε ενδελεχώς την εν λόγω πρόταση και την 18η Φεβρουαρίου 2011, με απόφαση του ΔΣ, την απέρριψε. Την απόφασή του αυτή το Διοικητικό Συμβούλιο την έλαβε με γνώμονα το συμφέρον των Μετόχων, των Εργαζομένων και των Πελατών της Τραπέζης. Συνεκτιμήθηκαν, αφενός, η αβεβαιότητα που η τρέχουσα συγκυρία δημιουργεί, αφετέρου, το περιεχόμενο της προτάσεως, οι όροι της οποίας εκρίθησαν ασύμφοροι”, αναφέρει ο Γιάννης Κωστόπουλος, στο προσωπικό του Ομίλου.

“Με την ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη που διακρίνει τις σχέσεις μας, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, εστιάζοντας στο έργο μας, αγνοώντας διαδόσεις και φήμες οι περισσότερες των οποίων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Με πίστη στις αρχές που μας ανέδειξαν και έχοντας επίγνωση της αξίας μας, συνεχίζουμε τη δημιουργική μας πορεία ΜΑΖΙ”, επισημαίνει ο πρόεδρος της Alpha Bank, προς το προσωπικού του Ομίλου της Τράπεζας.

Από την πλευρά της Εθνικής Τράπεζας, ο διευθύνων σύμβουλος Απόστολος Ταμβακάκης σε τηλεδιάσκεψη με θεσμικούς επενδυτές εξέφρασε την έκπληξή του για την αρνητική απάντηση της Alpha Bank, καθώς όπως επισήμανε οι συζητήσεις ήταν σε πολύ καλό επίπεδο και δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι δεν θα υπάρξει επιτυχή κατάληξη.

Ο Απόστολος Ταμβακάκης αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλες τις θετικές πτυχές της φιλικής συγχώνευσης, που όπως τόνισε θα είχε πολλαπλά οφέλη τόσο για τους μετόχους των δύο τραπεζών αλλά και για την ελληνική οικονομία.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του στο Reuters ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, επισήμανε ότι μία συγχώνευση μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank θα ήταν προς όφελος του τραπεζικού κλάδου και θα αποτελούσε μια θετική εξέλιξη για την οικονομία ευρύτερα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment