PeristeriNews.gr
Πολιτική

Απέρριψαν την πρόταση της κυβέρνησης οι μετανάστες


Μετά από συνέλευση που πραγματοποίησαν στο κτήριο Υπατία οι μετανάστες απεργοί πείνας αποφάσισαν να απορρίψουν ομόφωνα την πρόταση της κυβέρνησης.

Μετά από συνέλευση που πραγματοποίησαν στο κτήριο Υπατία οι μετανάστες απεργοί πείνας αποφάσισαν να απορρίψουν ομόφωνα την πρόταση της κυβέρνησης για “καθεστώς ανοχής”, εκτιμώντας ότι δεν ανταποκρίνεται στο αίτημά τους για νομιμοποίηση.

Επίσης απέρριψαν την πρόταση του υπουργού Υγείας για μεταφορά όλων των απεργών πείνας σε νοσοκομεία, λόγω των καιρικών συνθηκών που αναμένεται να επιδεινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Οι απεργοί πείνας δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να μεταφέρονται στα νοσοκομεία, μετά από οδηγίες των γιατρών όσοι χρειάζονται νοσηλεία.

Νωρίτερα, υπήρξε συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Υγείας με εκπροσώπους των μεταναστών χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία.

Από την κυβέρνηση προτάθηκε στους απεργούς πείνας να ενταχθούν στο καθεστώς ανοχής, το οποίο προβλέπεται από τον νόμο για το πολιτικό άσυλο.

Σύμφωνα με το νόμο, το υπό ανοχή καθεστώς χορηγείται σε παρανόμους μετανάστες όταν συντρέχουν ειδικοί λόγοι όπως τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω απεργοί πείνας.

Συνιστά αναστολή απέλασης για έξι μήνες.

Η αναβολή απέλασης μπορεί να ανανεωθεί για εύλογο χρονικό διάστημα, ύστερα από απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Επίσης, το υπό ανοχή καθεστώς προβλέπει δυνατότητα νόμιμης εργασίας για όσο καιρό παραμένει ο αλλοδαπός στη χώρα.

Ομως, για την εφαρμογή του νόμου και κατά συνέπεια των συγκεκριμένων διάταξεων απαιτείται η έκδοση προεδρικού διατάγματος, το οποίο εκκρεμεί.

“Η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει τα περιθώρια του νόμου. Δεν μπορεί να προχωρήσει σε μαζική νομιμοποίηση μεταναστών”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment