PeristeriNews.gr
Πολιτική

Απάτη τα μέτρα για την απασχόληση


Την κατάθεση σχεδίου νόμου στη βουλή που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας ανακοίνωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Την κατάθεση σχεδίου νόμου στη βουλή που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας ανακοίνωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στο Πέραμα.

Η κ. Παπαρήγα προέβλεψε ότι το πρόβλημα της ανεργίας θα επιδεινωθεί και θα πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και λόγω των ελαστικών μορφών εργασίας, και παράλληλα εξέφρασε τις αμφιβολίες της για τα στοιχεία που δίνει η Γιούροστατ, τονίζοντας ότι οι εκθέσεις της δεν λαμβάνουν υπόψη ούτε την κρυφή ανεργία, ούτε τους “απασχολήσιμους” που αυξάνονται συνεχώς.

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης με επίκεντρο τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες για την ενίσχυση της απασχόλησης, τονίζοντας ότι πρόκειται “για απάτη και ψέμα μεγατόνων από την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης”.

Η κα Παπαρήγα είπε ότι τα χρήματα αυτά (περίπου 2,5 δισ. ευρώ) θα πάνε στον σκληρό πυρήνα των μεγάλων επιχειρηματιών και όχι στους μικρούς και τους επαγγελματίες.

Επικρίσεις διατύπωσε και σε σχέση με την κυβερνητική πολιτική για το επίδομα ανεργίας, τονίζοντας ότι ουσιαστικά μετατρέπεται σε φιλανθρωπία, ενώ υποστήριξε ότι στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι και η κατάργηση της εργοδοτικής εισφοράς.

Για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση η κα Παπαρήγα είπε ότι το ποσοστό των συνδυασμών της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, θα μετρήσει στο κατά πόσο μπορούμε να βάλουμε φρένο σε αυτή την πολιτική ή θα υπάρξει στασιμότητα.

Επανέλαβε τη σταθερή της εκτίμηση ότι “ψήνονται μετεκλογικά σενάρια” και αναφέρθηκε στον “προξενητή Καρατζαφέρη”, αλλά και στους “αριστερούτσικους” που επιδιώκουν συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Τα σενάρια συνεργασίας, σημείωσε η κα Παπαρήγα, προέρχονται από το γεγονός ότι δεν μπορούν να κουμαντάρουν όπως παλιά το λαό και βάζουν αναχώματα για να εμποδίσουν την ανάπτυξη του αντικαπιταλιστικού κινήματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Leave a Comment