PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Απάτη εκατομμυρίων με μαϊμού τιμολόγια στην Εθνική Ασφαλιστική


Κύκλωμα διαφθοράς στους κόλπους της ασφαλιστικής εταιρείας «Εθνική Ασφαλιστική».

Κύκλωμα διαφθοράς στους κόλπους της ασφαλιστικής εταιρείας «Εθνική Ασφαλιστική», που εισέπραττε μεγάλα ποσά, εκταμιεύοντας αποζημιώσεις με «μαϊμού» τιμολόγια από εικονικά τροχαία ατυχήματα, αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και την Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στη συμπρωτεύουσα και σε άλλους νομούς της Βόρειας Ελλάδας.

Καθοριστικό ρόλο στην αποκάλυψη της υπόθεσης έπαιξε η ίδια η εταιρεία, καθώς και η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, θυγατρική της οποίας είναι η Εθνική Ασφαλιστική, πού όπως τόνισε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, από τη στιγμή που έγινε αντιληπτή η «κομπίνα», κίνησαν αμέσως τις διαδικασίες για τον εντοπισμό των ενόχων.

Μέχρι αυτή τη στιγμή προκύπτουν στοιχεία σε βάρος τουλάχιστον 11 ατόμων, που φέρονται ότι τα τελευταία τρία χρόνια είχαν αποκομίσει κέρδη σε βάρος της Εθνικής Ασφαλιστικής, περίπου 1.200.000 ευρώ, ενώ θεωρείται πολύ πιθανό το ποσό να είναι μεγαλύτερο και τα εμπλεκόμενα άτομα περισσότερα.

Στο κόλπο εμπλέκονται, σύμφωνα με την αστυνομία, διευθυντικά στελέχη της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Θεσσαλονίκη και τους γύρω νομούς, πραγματογνώμονες, ασφαλιστικοί πράκτορες και ιδιοκτήτες φανοποιείων, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει εμπλοκή ασφαλισμένων, χωρίς αυτό να έχει αποκλειστεί.

Από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση στη Βόρεια Ελλάδα και έχουν γίνει περίπου 25 έρευνες σε σπίτια, φανοποιεία και γραφεία και έχουν κατασχεθεί τιμολόγια και άλλα πειστήρια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τις αρχές, οι δράστες δήλωναν εικονικά ατυχήματα με υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα ασφαλισμένων στην εταιρεία και με πλαστά τιμολόγια που έπαιρναν από τα συνεργαζόμενα φανοποιεία, ή με δικαιολογητικά που προσκόμιζαν από ανύπαρκτα συνεργεία, εισέπρατταν τις αποζημιώσεις.

Από την πρώτη έρευνα διαπιστώθηκε ότι πολλές εκταμιεύσεις έγιναν με φωτογραφίες τρακαρισμένων αυτοκινήτων, που είναι ίδιες σε δεκάδες διαφορετικούς φακέλους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Θερμότερος όλων των εποχών ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα

Peristeri News

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Leave a Comment