PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Απάντηση της Σωματειακής Επιτροπής στο Σύλλογο Εργαζόμενων Δήμου Περιστερίου


Με ανακοίνωση της η Σωματειακή Επιτροπή Περιστερίου του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής απαντά, σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζόμενων Δήμου Περιστερίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Χωρίς ίχνος ντροπής η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου (Συνδικαλιστική Ανατροπή) αναρωτιέται για την Σωματειακή Επιτροπή Περιστερίου του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και για το πως προέκυψε.

Nα τους θυμίσουμε λοιπόν:

Oι 4 από τους 8 της σημερινής πλειοψηφίας του συλλόγου μας που αναρωτιούνται, πριν κατρακυλήσουν στη αγκαλιά τις διοίκησης Παχατουριδη (ΝΔ) υπήρξαν μέλη  του κλαδικού Συνδικάτου από την ίδρυση του.

Οι 4 από τους 8 της σημερινής πλειοψηφίας του συλλόγου μας συμμετείχαν σε εκλογικές διαδικασίες του κλαδικού Συνδικάτου με πρωτοστάτη το σημερινό πρόεδρο του συλλόγου μας, εκλεγμένου τότε στην πρώτη διοίκηση του  Συνδικάτου  ΟΤΑ.

Άρα δυο εκδοχές υπάρχουν:

ή τελούν σε ομαδική αμνησία ή λειτουργούν σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Ενώ τηρούν σιγή ιχθύος για τα λειψά μέτρα για την προστασία εργαζόμενων εν όψει των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid 19 στο αμαξοστάσιο.

Ενώ δεν βγάζουν άχνα για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας για τις ιατρικές εξετάσεις  που δικαιούνται οι εργαζόμενοι.

Ενώ κάθονται προσοχή μπροστά στη διοίκηση όταν αυτή προκλητικά παρεμβαίνει και επιχειρεί να τρομοκρατήσει, με την αντιδήμαρχο καθαριότητας, σε συνεδρίαση του σωματείου μας, το γιατρό εργασίας.

Ενώ μένουν με το στόμα ραμμένο και υποδέχονται άλλη μια ιδιωτικοποίηση της διοίκησης Παχατουριδη, που άφορα παιδικούς σταθμούς και αθλητικές εγκαταστάσεις, παραχωρώντας την συντήρηση  πράσινου στους εργολάβους.

Ενώ παραδέχονται την ανίχνευση ραδιενεργών απορριμμάτων, παραδέχονται τις επιπτώσεις του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορρημάτων στην υγεία των εργαζόμενων, αλλά  δεν τους πειράζει (!)

Αυτό που ενοχλεί αυτούς και τη δημοτική αρχή είναι:

Η αναγνώριση της Σωματειακής Επιτροπής στη συνείδηση των ίδιων των εργαζομένων. H οργάνωση της Σωματειακής Επιτροπής για τη πετυχημένη συγκέντρωση στις 30 Μάη για τη απομάκρυνση του ΣΜΑ από την κατοικημένη περιοχή και την μετατροπή του συνόλου του αμαξοστάσιου σε χώρο πρασίνου. Επίσης τους έχει ενοχλήσει κατά καιρούς η διεκδίκησή για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά, η οργάνωση κατάληψης μια εβδομάδα τότε, για την μονιμοποίηση των παρατασιούχων, οι δύο καταλήψεις στο δημαρχείο για την πληρωμή και τα ΜΑΠ των συμβασιούχων, η διεκδίκηση από την αρχή της πανδημίας της προστασίας των εργαζόμενων, και άλλες πολλές διεκδικήσεις και συγκρούσεις με τη διοίκηση.

Εμείς διαλέξαμε τη πλευρά του αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment