PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αξιόπιστο νόμισμα το ευρώ


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ δήλωσε ότι το ευρώ είναι “αξιόπιστο” και ότι “το νόμισμα δεν βρίσκεται σε κρίση”, την επομένη της συνεδρίασης των κυβερνητών της τράπεζας, οι οποίοι παρέτειναν την ισχύ των κατ΄εξαίρεσιν μέτρων.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ δήλωσε ότι το ευρώ είναι “αξιόπιστο” και ότι “το νόμισμα δεν βρίσκεται σε κρίση”, την επομένη της συνεδρίασης των κυβερνητών της τράπεζας, οι οποίοι παρέτειναν την ισχύ των κατ΄εξαίρεσιν μέτρων.

“Πιστεύω ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε ένα αξιόπιστο νόμισμα. Δεν υπάρχει κρίση του ευρώ ως νομίσματος”, δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL.

“Εχουμε προβλήματα χρηματοπιστωτικής σταθερότητας που οφείλονται στην δημοσιονομική κρίση σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες”, πρόσθεσε εξηγώντας ότι η ΕΚΤ αποφάσισε χθες “να συνεχίσει να προσφέρει απεριόριστη ρευστότητα διάρκειας μίας εβδομάδας, ενός μηνός, τριών μηνών στην ευρωπαϊκή οικονομία”.

“Διατηρήσαμε τα επιτόκια στο επίπεδο που βρίσκονταν πριν από τη συνεδρίαση, στο 1%, και θεωρούμε ότι αυτό είναι που πρέπει να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας…τη σταθερότητα των τιμών που είναι η αποστολή μας “, εξήγησε ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

“Αποφασίσαμε ότι είναι σωστό, δεδομένων ακριβώς όσων διαπιστώνουμε, και ο στόχος είναι να φθάσουμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή μετάδοση της νομισματικής μας πολιτικής, διευκρίνισε.

Εξάλλου, ο προεδρεύων του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επισήμανε με δηλώσεις του ότι, “το ευρώ θα επιζήσει της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη”, ενώ χαρακτήρισε “επικίνδυνη βλακεία, το να δηλώνουμε δημόσια ότι το ευρώ απειλείται”, όπως επίσης υπογράμμισε ο ίδιος. “Στερούνται εξυπνάδας οι χρηματαγορές”, αφόρισε εξάλλου ο κ. Γιούνκερ που στηλίτευσε, ευρισκόμενος στη Γερμανία εντούτοις, “τη βούληση μελών της ευρωζώνης–δεν κατονόμασε–να επιβάλουν στα υπόλοιπα μέλη της τα ‘θέλω’ τους”…

“Αυτή η διολίσθηση, σε δήθεν διακυβερνητικές αποφάσεις είναι αληθινά επικίνδυνη”, γνωμάτευσε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός κι υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί τόνισε χθες στο Παρίσι ότι “εμπιστεύεται το ευρώ, ένα αξιόπιστο νόμισμα, αποδεκτό αποθεματικό διεθνές νόμισμα για μία 10ετία, πλέον”, αφού συνομίλησε εκ του σύνεγγυς στο Παρίσι με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της ΕΚΤ, τον Γάλλο Ζαν-Κλοντ Τρισέ. “Ανακεφαλαιώσαμε την κατάσταση”, περιορίστηκε να δηλώσει στο τέλος των συνομιλιών αυτών ο πρόεδρος Σαρκοζί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του

Peristeri News

Leave a Comment