PeristeriNews.gr
Πολιτική

«Αν δεν μαζέψετε τον Πάγκαλο κανένας δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο»


Ταύρος σε υαλοπωλείο έγινε ο Μίμης Ανδρουλάκης στο καφενείο της Βουλής, με αφορμή τα όσα είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στη συνέντευξή του.

Ταύρος σε υαλοπωλείο έγινε ο Μίμης Ανδρουλάκης στο καφενείο της Βουλής, με αφορμή τα όσα είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στη συνέντευξή του, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο την υπερασπίστηκε στην αίθουσα του Κοινοβουλίου.

Έτσι, στο καφενείο της Βουλής, ενώ συνομιλούσε με άλλους πέντε συναδέλφους του, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, άρχισε να φωνάζει «αν δεν μαζέψετε τον Πάγκαλο κανένας δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο».

Τελικά ο αντιπρόεδρος ακόμα και όταν πάει να μαζεύει ένα θέμα έχει τρόπο να ανάβει άλλες φωτιές.

Το ακριβές περιεχόμενο της συνέντευξής του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo ανέγνωσε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσαν αναφορές του σε τανκς που θα κληθούν να προστατέψουν τις τράπεζες.

Διαδεχόμενος στο βήμα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος νωρίτερα είχε σχολιάσει επικριτικά τα λεγόμενα του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι στην επίμαχη συνέντευξή του εκθέτει λεπτομερώς τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών για να βρουν μία λύση σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους. Ανέγνωσε δε το ακριβές περιεχόμενο των δηλώσεών του.

«Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει. Είναι απόφαση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και συναντά η άποψη αυτή, πιστεύω, την ευρύτατη κατανόηση του ελληνικού λαού. Διότι ο ελληνικός λαός γνωρίζει και έχει δει από την ιστορική του εμπειρία, αλλά και από άλλες χώρες του κόσμου τι σημαίνει χρεοκοπία: Παύουν οι πληρωμές από το κράτος, οι τράπεζες κλείνουν και οι καταθέτες κλείνουν και οι τράπεζες δεν έχουν πρόσβαση στις καταθέσεις τους και σε μερικές περιπτώσεις όπως στην Αργεντινή χρειάζεται να παρέμβει η Αστυνομία και τα τανκς. Αυτή η μοίρα, την οποία έχει ζήσει ο ελληνικός λαός στην παλαιότερη ιστορία του, δεν τον απειλεί αυτή τη στιγμή, διότι η κυβέρνηση έχει γνώση και εφαρμόζει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας».

Στο σημείο της αναφοράς του περί τανκς, ο κ. Πάγκαλος υπενθύμισε ότι το 2001 σε τρεις ημέρες στο Μπουένος Άιρες υπήρξαν 42 νεκροί. «Αυτό είπα. Τώρα, αν αυτό απογοητεύσει τους επενδυτές και δεν απογοητεύει τους επενδυτές η κατάλυση του νόμου και της τάξεως από ανθρώπους που εμπνέονται από συγκεκριμένες πολιτικές γραμμές και κατευθύνσεις καθημερινά στους δρόμους και τις πλατείες αυτό το αφήνω στη συνείδηση αυτών που με κατηγόρησαν», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας είχε εξαπολύσει επίθεση εναντίον του κ. Πάγκαλου, κάνοντας λόγο για «διλήμματα τρομοκρατίας» και για «τρομοκρατικού χαρακτήρα αναφορές σε ερπύστριες». Ανάλογες επιθέσεις για τις δηλώσεις δέχτηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και από άλλους ομιλητές στη Βουλή, όλων των πολιτικών αποχρώσεων.

Νωρίτερα, και ο υπουργός Άμυνας είχε λάβει σαφείς αποστάσεις από τον κ. Πάγκαλο, καλώντας από την τηλεόραση του Σκάι «όλους τους συναδέλφους και όλες τις πολιτικές δυνάμεις να μην εμπλέκουν, έστω και με τη μορφή δηλώσεων ή αναφορών, τις ένοπλες δυνάμεις στην εσωτερική πολιτική και κοινωνική ζωή».

Στο press room, πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αναφερόμενος στο συνολικό νόημα των λεγομένων του κ. Πάγκαλου. Σφοδρή κριτική άσκησε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, που κατηγόρησε τον κ. Πάγκαλο ότι «ενσυνείδητα αυτοϋπονομεύει» την οικονομία.

Εναντίον του κ. Πάγκαλου βάλει το ΚΚΕ, που κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει «ξεκάθαρη θέση», ενώ πυρά εκτόξευσε και ο ΛΑΟΣ, διά του εκπροσώπου του. Για «ολισθηρό δρόμο» και «μέρες φαυλότητας» της κυβέρνησης είχε μιλήσει και ο κ. Τσίπρας πριν από τη συνεδρίαση της Βουλής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment