PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ανώνυμο άρθρο αξιωματούχου του Λευκού Οίκου κατά Τραμπ


«Εργάζομαι για τον πρόεδρο. Όπως και άλλοι συνάδελφοι που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο, έχω δεσμευτεί να ανατρέψω μέρη της ατζέντας του και τις χειρότερες τάσεις του». Το κείμενο αποτελεί τον πρόλογο του ανώνυμου κύριου άρθρου των «New York Times».

Εμμέσως πλην σαφώς, ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι συμφωνεί με πολλους από τους στόχους της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ. Οι στόχοι αυτοί ωστόσο – τονίζει, κάνοντας πυρ και μανία τον Τραμπ – επιτυγχάνονται «παρά και όχι χάρις στον πρόεδρο».

Ο ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου κάνει λόγο για την «ανηθικότητα» και την «παρορμητικότητα» του προέδρου, οι οποίες τον έχουν οδηγήσει σε απερίσκεπτες αποφάσεις.

Το άρθρο έρχεται να επιβεβαίωσει τα λεγόμενα του δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουορν, ο οποίος στο βιβλίο του «Φόβος: Ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο» («Fear: Trump in the White House”) υποστηρίζει λίγο – πολύ ότι ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης έχουν εμπλακεί σε ένα τρόπον τινά «πραξικόπημα» κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να προστατεύσουν το αμερικανικό έθνος από τραγικά λάθη του προέδρου. Ενίοτε φθάνουν στο σημείο να «εξαφανίζουν» από το γραφείο του έγγραφα, προτού τα υπογράψει με ολέθριες συνέπειες.

Ο Τραμπ δεν έκανε την έκπληξη. Όπως επιχείρησε να ακυρώσει πλήρως το βιβλίο του Γούντγουορν υποστηρίζοντας ότι πρόκειται περί «επιστημονικής φαντασίας», στο ίδιο μήκος κύματος επιτέθηκε αφενός στους «New York Times», οι οποίοι δημοσίευσαν ανώνυμο κύριο άρθρο, και αφετέρου στον συντάκτη τον οποίο χαρακτήρισε δειλό.

Η εφημερίδα από την πλευρά της υπερασπίστηκε την απόφασή της να δημοσιεύσει το κείμενο ανώνυμα, το οποίο ούτως ή άλλως δεν συνηθίζει, καθώς βοηθά πολύ το αναγνωστικό κοινό «να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει στην κυβέρνηση Τραμπ».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment