PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ανυποχώρητοι οι ιδιοκτήτες ταξί (video)


Συνεχίζοντας την απεργία διαρκείας κατά της απόφασης Ραγκούση για απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι ιδιοκτήτες ταξί, συνεχίζοντας την απεργία διαρκείας κατά της απόφασης Ραγκούση για απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο Mega, o πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος επιτέθηκε με δριμύτητα στον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση, ευχαριστώντας ακόμα και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εκφράζουν αντιρρήσεις για τις κινήσεις του υπουργού.

Ο ίδιος δεν ανακοίνωσε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις των ιδιοκτητών, λέγοντας ότι αυτές θα αποφασίζονται την τελευταία στιγμή: «Θα συνεχίσουμε μέχρι να τους σπάσουμε τα νεύρα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Την Τετάρτη οι ιδιοκτήτες προχώρησαν στις εξής κινητοποιήσεις:

  • Συνολικά, 120 οχήματα και 250 περίπου ιδιοκτήτες ταξί απέκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος των Τεμπών. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε γύρω στις 6:30 το απόγευμα.
  • Στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου οι ιδιοκτήτες ταξί άνοιξαν τις μπάρες των διοδίων για να περνούν οι οδηγοί χωρίς να πληρώνουν.
  • Το απόγευμα ιδιοκτήτες ταξί πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία προς τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών. Στην Ελευσίνα βρέθηκαν περίπου 400 ιδιοκτήτες και στις Αφίδνες άλλοι 200. Οι αυτοκινητιστές σήκωσαν τις μπάρες και τα οχήματα περνούσαν για αρκετή ώρα ελεύθερα.

Την ίδια ώρα, σε κόντρα μεταξύ του νυν υπουργού Γιάννη Ραγκούση και του τέως υπουργού Δημήτρη Ρέππα τείνει να εξελιχθεί η υπόθεση.

Ο κ. Ραγκούσης εξέδωσε ανακοίνωση το απόγευμα της Τετάρτης, εξηγώντας τις θέσεις που ανέπτυξε κατά τη συνάντησή του με τους ιδιοκτήτες.

Εξήγησε ότι η απόφαση, σχετικά με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για απελευθέρωση των ταξί ελήφθη από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία (Δ.Ρέππα) και πρόσθεσε ότι ο ίδιος, που πρέπει να βάλει και τη σχετική υπογραφή, έχει άλλη άποψη, ενώ δεν υπάρχει κυβερνητική απόφαση, που να τον δεσμεύει.

Την αντίθεσή του με την πλήρη απελευθέρωση του κλάδου των ταξί εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Εργασίας ζήτησε από το από υπουργείο Υποδομών να δημοσιοποιήσει αναλυτικά τις θέσεις του για την απελευθέρωση του επαγγέλματος προκειμένου «να τοποθετηθούν όλοι, πολιτικοί και πολίτες».

«Η άναρχη απελευθέρωση που πηγάζει από τη νεοφιλελεύθερη άποψη ότι η αυτορύθμιση της αγοράς λύνει όλα τα προβλήματα δεν μπορεί να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον» τόνισε.

Αλλά και εντός της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ επικρατεί ανησυχία, ενώ εκφράζονται αμφιβολίες για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 21 βουλευτές ζητούν την άμεση σύγκληση του διευρυμένου Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, με τη συμμετοχή Ραγκούση, προκειμένου, όπως αναφέρουν, να ενημερωθούν για τον προγραμματισμό και τις προθέσεις του αρμόδιου υπουργείου σχετικά με το θέμα των ταξί.

Με σχετική επιστολή τους προς τον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, την οποία υπογράφουν πρώτοι η Τόνια Αντωνίου και ο Νίκος Σαλαγιάννης, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αναφέρουν ότι «όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση, η ελληνική οικονομία, ο τουριστικός κλάδος και η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό δέχονται αυτή τη στιγμή ένα πολύ σοβαρό πλήγμα με απρόβλεπτες συνέπειες».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment