PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αντ. Σαμαράς: Με τον ΣΥΡΙΖΑ η χώρα θα έφτανε στο κατώφλι της χρεοκοπίας


Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού στην Εκτελεστική Γραμματεία της Ν.Δ.

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Εκτελεστική Γραμματεία της Ν.Δ., όπου κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για άγνοια και αλαζονεία, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα κερδίσει τις εκλογές με όπλα την αλήθεια και την ευθύνη.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε στην ομιλία του πως η επικείμενη εκλογική μάχη είναι η σημαντικότερη αναμέτρηση που γίνεται στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες και τόνισε πως ο λαός δεν την ήθελε, γιατί δημιουργεί κινδύνους τη στιγμή που η χώρα μόλις είχε βγει από την ύφεση.

Είπε πως η χώρα σύρθηκε σε εκλογές από μία μειοψηφία, η οποία συνασπίστηκε με βουλευτές που συναθροίστηκαν από δύο κόμματα από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή.

«Αυτή η συμμαχία των ανεύθυνων και των ακραίων ακύρωσε κάθε δυνατότητα συναίνεσης. Και πώς να κάνεις συναίνεση με τον εκβιασμό της μειοψηφίας της Βουλής;» διερωτήθηκε ο Πρωθυπουργός.

Αντίθετα ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως το κόμμα του στέκεται όρθιο και διεκδικεί την ευρωπαϊκή πορεία του τόπου, την ανάπτυξη και τη δημοκρατική ομαλότητα, κατηγορώντας εκ νέου την αντιπολίτευση ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να τη δυναμιτίσει.

Όσον αφορά στην ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός είπε ότι από την αντιπολίτευση οι περισσότεροι ανεξάρτητοι βουλευτές ψήφισαν Σταύρο Δήμα. Αλλά, σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρξαν και κάποιοι που ενέδωσαν σε εκβιασμούς, που προκλήθηκαν με ψεύτικες κατηγορίες, οι οποίες όλες κατέπεσαν.

«Ούτε και ο δικός τους άνθρωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μανώλης Γλέζος, δεν άντεξε αυτή την παράδοξη συμμαχία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ τους ΑΝΕΛ και την Χρυσή Αυγή. Κατάλαβε καλά ποια είναι η παθογένεια της χώρας» είπε.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις δημοσκοπήσεις και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το κλίμα γυρίζει.

«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ μικραίνει και στο τέλος θα ανατραπεί και θα κερδίσουμε τις εκλογές. Γιατί μόνο εμείς έχουμε πολιτική και πρόγραμμα» σημείωσε και πρόσθεσε πως η οικονομία έκανε μεγάλα άλματα, αν και ακόμη δεν βγήκαμε από την κρίση.

«Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και κάνει τα μισά από αυτά που λέει ότι θα κάνει, δεν θα παίρναμε τίποτε από την Ευρώπη, γιατί αν κάνει αυτά που λέει θα λείψουν από την ελληνική οικονομία 35-38 δισ. ευρώ. Πού θα τα βρουν αυτά τα 35-38 δισ και από πού θα κόψουν; Αμέσως μετά θα τους λείψουν 12 δισ. που προβλέπει το πρόγραμμά τους» είπε ο κ. Σαμαράς και διερωτήθηκε τι θα κάνουν στις 28 Φεβρουαρίου, όταν λήξει η δίμηνη παράταση.

«Ο κόσμος ξέρει καλά τι θα γίνει αν κερδίσουμε εμείς τις εκλογές. Μέσα σε έναν μήνα θα κλείσει η αξιολόγηση, θα έχουμε μπει στην επόμενη ημέρα με πιστωτική γραμμή στήριξης, θα λήξει η πολιτική αβεβαιότητα, θα πέσουν τα spreads, θα μπορούμε να βγούμε στις αγορές, θα αυξηθεί η ρευστότητα. Δεκάδες επενδύσεις περιμένουν, γιατί εμείς φέρνουμε επενδύσεις, αυτοί τις διώχνουν» επεσήμανε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ωστόσο προειδοποίησε πως εάν θεωρητικά κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ, τίποτε απ’ αυτά δεν θα ίσχυε.

«Η χώρα θα έμπαινε στην μεγαλύτερη αβεβαιότητα και θα έφτανε τελικά δυστυχώς στο κατώφλι της χρεοκοπίας … Αυτά δεν είναι κινδυνολογία. Οφείλουμε να το λέμε και το λέμε γιατί πάμε στις εκλογές με όπλο την αλήθεια. Όχι κρύβοντας την αλήθεια».

Ακόμη κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για αλαζονεία με την οποία, όπως είπε, ο κόσμος αντιδρά.

Έφθασαν χθες να μας προειδοποιούν να μην πάρουμε μαζί μας τα έγγραφα διακυβέρνησης. Τα τελευταία δυόμισι χρόνια διαχειριστήκαμε περισσότερα έγγραφα από όσα ο κ. Τσίπρας και η παρέα του έχουν δει ποτέ στα μάτια τους. …Μοιάζουν μεθυσμένοι από την αλαζονεία που δεν βασίζεται στη δύναμη, αλλά στην άγνοια» σχολίασε.

Τέλος ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για νίκη στις 25 Ιανουαρίου «με την τελειωτική ήττα του λαϊκισμού».

Έχουμε μεγάλο σύμμαχο την αλήθεια. Έχουμε μεγάλο όπλο την ευθύνη. Εμείς, ως υπεύθυνη δύναμη, δημιουργούμε τη νέα Ελλάδα και η νίκη μας στις 25 Ιανουαρίου θα είναι μια νέα σελίδα και η αρχή της αληθινής αναγέννησης της Ελλάδας που ονειρευόμαστε» κατέληξε ο κ. Αντώνης Σαμαράς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment