PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αντιφασιστική επιστολή της Αριστερής Κίνησης και κάλεσμα για πορεία


Κείμενο της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου με αφορμή επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής ενάντια σε νέους Περιστεριώτες αντιφασίστες και κάλεσμα για αντιφασιστική διαδήλωση και πορεία το Σάββατο 12:00 το μεσημέρι, από τον σταθμό του Αγ. Αντωνίου μέχρι την πλατεία Μπουρναζίου.

Κείμενο της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου με αφορμή επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής ενάντια σε νέους Περιστεριώτες αντιφασίστες και κάλεσμα για αντιφασιστική διαδήλωση και πορεία το Σάββατο 12:00 το μεσημέρι, από τον σταθμό του Αγ. Αντωνίου μέχρι την πλατεία Μπουρναζίου, η επιστολή αναφέρει τα εξής:

“Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ…

ΜΕΣΑ ΣΕ μία περίοδο όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης τόσο με τα συνεχή αντιδραστικά νομοσχέδια που επιβάλλει η κοινοβουλευτική δικτατορία του ΠΑΣΟΚ αλλά και με την οργή και την αγανάκτηση που ξεχειλίζει στους κόλπους των εργαζομένων και της νεολαίας, παρατηρούμε την εξάπλωση όλο και πιο βίαιων, ρατσιστικών και φασιστικών φαινομένων. Συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου 27/8, στο μετρό του Αγίου Αντωνίου 40 άτομα της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής έκαναν εξόρμηση με κείμενα στην περιοχή, που κατέληξε σε συμπλοκή τους με αντιφασιστική ομάδα και στον άγριο ξυλοδαρμό και σε μαχαιρώματα ενάντια σε ένα αντιφασίστα. Πρόκειται για μία δολοφονικού τύπου επίθεση από αυτές που συνηθίζει να κάνει ο υπόκοσμος της Χρυσής Αυγής, η οποία ακολουθήθηκε όπως πάντα από την ανεκτική στάση της αστυνομίας που χρησιμοποιεί τις φασιστικές αυτές συμμορίες σε ρόλο παρακράτους και προβοκατσιών (βλέπε γεγονότα από απεργία 29/6 με την καταφανή συνεργασία ΜΑΤ και Χρυσαυγιτών). Όμως το μένος τους δεν σταμάτησε εκεί και την επόμενη μέρα είχαμε και τη δολοφονία ενός μετανάστη από το Μπαγκλαντές στην πλατεία Ιλίου, κάτι που καταδεικνύει ότι η κατάσταση χρήζει άμεσης απάντησης από το κίνημα που θα στείλει αυτούς τους δολοφόνους πίσω στις τρύπες τους.

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΥΤΑ έρχονται να συμπληρώσουν ένα καθεστώς κρατικής και παρακρατικής τρομοκρατίας που έχει ανάγκη η σημερινή ιδιότυπη χούντα ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου για να επιβάλλει τις αντιδραστικές πολιτικές της που οδηγούν χιλιάδες εργαζομένων και νεολαίας στην φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Η εν μία νυκτί οριστική κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου με την ιστορική συναίνεση όλου του αντιδραστικού μπλοκ εξουσίας (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ), ακολουθούμενη από τις ακροδεξιές κραυγές του Άδωνη για μια μεγάλη νίκη σε βάρος του κινήματος, δείχνουν την συντονισμένη προσπάθεια όλων των φορέων του κεφαλαίου να καταργήσουν κάθε ίχνος δημοκρατικού δικαιώματος που θα μπορούσε να απειλήσει την κυριαρχία τους. Σε μία εποχή που η πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ κατακρεουργεί τα όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς και έχει απέναντί της το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, το μόνο που τους έχει μείνει είναι το μαστίγιο και ο φόβος για να εμποδίσουν το μεγάλο κύμα των αντιδράσεων που γεννιούνται καθημερινά.

ΌΜΩΣ ΠΕΡΑ από την ίδια την καταστολή, το σύστημα σε συνθήκες τόσο οικονομικής όσο και πολιτικής κρίσης επιστρατεύει και την ιδεολογία της ακροδεξιάς και του φασισμού. Συγκεκριμένα, αξίζει να δούμε τις προσπάθειες τόσο της Χρυσής Αυγής όσο και του ΛΑΟΣ να πείσουν ευρύτερες μάζες και να εξαπλωθούν ιδιαίτερα σε εργατικές και υποβαθμισμένες περιοχές. Με συνθήματα ότι για την ανεργία και την ανασφάλεια φταίνε οι μετανάστες και όχι το καπιταλιστικό σύστημα με το πολιτικό του προσωπικό, που πιέζουν μισθούς και συντάξεις προς τα κάτω, μεταφέροντας την κρίση τους στις πλάτες του λαού. Οι παντός είδους ακροδεξιές ομάδες είναι ο καλύτερος σύμμαχος του κεφαλαίου και ειδικά στις σημερινές κρισιακές συνθήκες, για να αποπροσανατολίζουν την εργατική τάξη και να επιτίθενται ανοιχτά σε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ που πρέπει να δοθεί από το κίνημα των εργαζομένων, των γειτονιών με την ενεργό στήριξη των αριστερών δυνάμεων οφείλει να είναι άμεση και αποφασιστική. Απέναντι στον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό και στα μαντρόσκυλά του (ΛΑΟΣ, Χρυσή Αυγή) να αντιτείνουμε τον αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών της φτώχειας και της ανεργίας, με το ζωντάνεμα των γειτονιών με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων, με την κοινωνική αλληλεγγύη, έτσι μπορεί να αλλάξει η ζωή όλων μας!

Κάλεσμα για αντιφασιστική διαδήλωση και πορεία Σάββατο 3/9, 12:00 σταθμ. Μετρό Αγ. Αντωνίου

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

αριστερή κίνηση περιστερίου”

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Θερμότερος όλων των εποχών ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα

Peristeri News

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Leave a Comment