PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αντιπαράθεση για τις αποφάσεις της συνόδου


“Ήταν μια δύσκολη διαπραγμάτευση. Αυτά όμως που σας είχαμε πει ότι θα προσπαθούσαμε τα πετύχαμε”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενημερώνοντας σήμερα τη Βουλή.

“Ήταν μια δύσκολη διαπραγμάτευση. Αυτά όμως που σας είχαμε πει ότι θα προσπαθούσαμε τα πετύχαμε”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενημερώνοντας σήμερα τη Βουλή για τα αποτελέσματα του άτυπου συμβουλίου κορυφής της Ε.Ε.

“Η λύση είναι στα χέρια όλων μας. Με τις μεγάλες αλλαγές που έχουμε ξεκινήσει και άλλες που έχουμε ακόμη μπροστά μας να κάνουμε. Οι αλλαγές αυτές θα θίξουν προνόμια και παλιά κατεστημένα. Θα σπάσουν αντιλήψεις και πρακτικές”, ανέφερε ο Πρωθυπουργός και κάλεσε την αντιπολίτευση να καταθέσει δημιουργικές προτάσεις για να “δώσουμε στα παιδιά μας μια Ελλάδα χωρίς χρέη”.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τη κυβέρνηση ότι οι ίδιοι είναι το πρόβλημα της οικονομίας της χώρας, ότι μόνη λύση είναι η αλλαγή των όρων του μνημονίου και η στροφή στην ανάπτυξη.

Η κυβέρνηση λέει ψέματα και τη μισή αλήθεια σε ότι αφορά τη διαπραγμάτευση της Ελλάδας στο ευρωσυμβούλιο, τόνισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και προέβλεψε ότι θα παρθούν μέτρα πιο βάρβαρα για τους εργαζόμενους.

“Αυτά που πήραμε ως Ελλάδα είναι θετικά. Το θέμα που μπαίνει, είναι αυτός ο νέος βατήρας: Θα μπορέσει η κυβέρνηση που έρχεται να το διεκπεραιώσει – να διαχειριστεί αυτή τη νέα ευκαιρία;” ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

“Δεν συμμεριζόμαστε την αισιοδοξία του πρωθυπουργού για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι αυτό που κατάφερε η κυβέρνηση, ήταν “να βάλει θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων”.

Ο πρωθυπουργός, απαντώντας στον πρόεδρο της Ν.Δ., είπε στην τριτολογία του: “Αυτά που κερδίσαμε, τα κερδίσαμε επειδή υλοποιήσαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα που στήριξε ο ελληνικός λαός – με τη διαμαρτυρία και τον πόνο μεν, αλλά απέδειξε πως η Ελλάδα μπορεί. Αποτελεί μία επιβράβευση. Εσείς ζητάτε να εγκαταλείψουμε αυτές τις πολιτικές χωρίς να έχουμε άλλο δρόμο”.

Απαντώντας στις επικρίσεις του Αλέξη Τσίπρα πως προτίμησε τις επαφές με τη Γερμανία και τη Φινλανδία αντί της συμπαράταξης με την Ιρλανδία, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε πως ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρακολούθησε τη διαπραγματευτική πρακτική της κυβέρνησης: “Εγώ μίλησα και τηλεφωνικά και συναντήθηκα με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό και πριν το Συμβούλιο Κορυφής – και συνεννοηθήκαμε στο μέτρο του δυνατού”, ανέφερε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment