PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αντιπαράθεση για την οικονομία


Η ανάκαμψη της οικονομίας, είναι «το μεγάλο στοίχημα της χρονιάς» ανέφερε ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Αντ. Σαμαρά, και πρόσθεσε ότι τα σημάδια ανάκαμψης είναι ορατά. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εγκάλεσε την κυβέρνηση για την αδικαιολόγητη ακρίβεια στην αγορά και πρότεινε περαιτέρω μείωση των συντελεστών φορολόγησης.

Η ανάκαμψη της οικονομίας, είναι «το μεγάλο στοίχημα της χρονιάς» ανέφερε ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, και τα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας, σε σχέση με την κατάσταση στην οποία παραδόθηκε απ’ την κυβέρνηση της ΝΔ, είναι ορατά.

«Έχουμε τα πρώτα δειλά βήματα ανάκαμψης με αύξηση στις εξαγωγές ύψους 30-40% σε σχέση με πέρσι. Ο ρυθμός μεταβολής του ΑΕΠ παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης και η μεταβολή της απασχόλησης προβλέπεται οριακά θετική το 2013 και 2014», πρόσθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

Επί της ουσίας της επίκαιρης ερώτησης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εγκάλεσε την κυβέρνηση για την αδικαιολόγητη ακρίβεια στην αγορά, συνοδευόμενη με έναν πληθωρισμό άνω του 5% και με βαθειά ύφεση, ενώ πρότεινε περαιτέρω μείωση των συντελεστών φορολόγησης και υπέδειξε την πρωτοβουλία του Βελγίου να περικόψει δραματικά τον ΦΠΑ, έναντι υποχρέωσης των επιχειρήσεων να προβούν σε μειώσεις των τιμών και σε προσλήψεις.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για “Μνημόνιο Τιμωρίας και ελεγχόμενης χρεοκοπίας”, και υποστήριξε ότι η χώρα δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις δανειακές ανάγκες της, ενώ “έρχεται νέα “λυπητερή” για τον ελληνικό λαό”.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για ανεύθυνη στάση, τόνισε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να σχεδιάσει τη σωτηρία και το μέλλον της χώρας, να προστατεύσει, να αξιοποιήσει και να αναδείξει την δημόσια περιούσια, ενώ πρόσθεσε με έμφαση, ότι “δεν θέλουμε να θίξουμε μισθούς και συντάξεις”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment