PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αντιμετώπιση της κρίσης χρέους


Στην ανάγκη συνολικής και αποτελεσματικής αντιμετώπισης της κρίσης χρέους στις χώρες της Ευρωζώνης, συμφώνησαν ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι

Στην ανάγκη συνολικής και αποτελεσματικής αντιμετώπισης της κρίσης χρέους στις χώρες της Ευρωζώνης καθώς και στις μεταρρυθμίσεις για την περιστολή της δημόσιας σπατάλης με σκοπό ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς συμφώνησαν ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, με τον οποίο συναντήθηκε στη Μαδρίτη, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι Ελλάδα και Ισπανία, υπό σοσιαλιστική διακυβέρνηση, βρίσκονται μπροστά σε μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και πρέπει να ξαναβρούν το δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης, με τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και με ουσιαστικά μέτρα τόνωσης της ανταγωνιστικότητας.

«Συμφωνήσαμε στην ανάγκη ανάπτυξης, καθώς και στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων με έμφαση στην περιστολή της δημόσιας σπατάλης, για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και, βεβαίως, για χάραξη μιας κοινής -επιτέλους- ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Πρόσθεσε ότι συζήτησαν τις κρίσιμες εξελίξεις στις χώρες της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής και για τις προκλήσεις που δημιουργούνται στην ευρύτερη περιοχή.

«Συζητήσαμε, επίσης, για το έντονο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, που έχει πάρει πια ανεξέλεγκτες διαστάσεις και συμφωνήσαμε στην ανάγκη κοινών πρωτοβουλιών στο πλαίσιο μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής, όπως, για παράδειγμα, στο ζήτημα της πρόληψης και της επαναπροώθησης των παράνομων μεταναστών», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment