PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αντικατάσταση προέδρου της Bundesbank


Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ αναμένεται να αποσαφηνίσει εντός των επόμενων ωρών την εικόνα αναφορικά με το επαγγελματικό μέλλον του προέδρου της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας (Bundesbank) Άξελ Βέμπερ.

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ αναμένεται να αποσαφηνίσει εντός των επόμενων ωρών την εικόνα αναφορικά με το επαγγελματικό μέλλον του προέδρου της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας (Bundesbank) Άξελ Βέμπερ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι θα εκδοθεί σχετικά γραπτή ανακοίνωση μετά από συνάντηση που θα έχουν σήμερα στο Βερολίνο η καγκελάριος Μέρκελ, ο υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο κ. Βέμπερ. “Σήμερα το απόγευμα θα τερματιστεί η σεναριολογία”, είπε ο κ. Ζάιμπερτ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε με έμφαση ότι “ουδείς, ούτε στη Γερμανία ούτε στο εξωτερικό, θα πρέπει να ανησυχεί ότι η τόσο σημαντική για μας Bundesbank θα ατονήσει στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών της”.

Η Bundesbank θα συνεχίσει να εγγυάται μία σταθερή νομισματική πολιτική. “Επ’ αυτού δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Και αυτό δεν εξαρτάται από ένα μόνον πρόσωπο”, είπε ο εκπρόσωπος.

Ο Άξελ Βέμπερ θεωρούνταν ως το φαβορί της καγκελαρίου Μέρκελ για τη διαδοχή του Ζαν Κλοντ Τρισέ στην προεδρία της ΕΚΤ.

Τα τελευταία 24ωρα ενισχύθηκαν τα σενάρια που επιμένουν ότι ο Άξελ Βέμπερ θα είναι ο διάδοχος του Γιόζεφ Άκερμαν στη Deutsche Bank.

Ως διάδοχος του κ. Βέμπερ στη Bundesbank αναφέρεται σε δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου το όνομα του συμβούλου της καγκελαρίου Μέρκελ Γιένς Βάιντεμαν.

Ο υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με τη Γαλλίδα ομόλογό του Κριστίν Λαγκάρντ στο Βερολίνο, δήλωσε ότι το ζήτημα της διαδοχής του κ. Τρισέ “δεν είναι του παρόντος”.

Κατά τον κ. Σόιμπλε η Γερμανία ποτέ δεν δήλωσε ότι εμμένει σε ένα Γερμανό υποψήφιο και τώρα πρέπει να αποσαφηνιστούν τα ζητήματα που σχετίζονται με το συνολικό πακέτο για το ευρώ.

“Όταν αυτό θα ολοκληρωθεί, μπορούμε να ασχοληθούμε με τον ενδεδειγμένο υποψήφιο”, είπε ο κ. Σόιμπλε. “Ο χρόνος είναι επαρκής. Η θέση αυτή δεν έχει αλλάξει”, είπε ο Γερμανός υπ. Οικονομικών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment