PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αντιδράσεις για το δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδας «De Pers»


Την άμεση αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στην Ολλανδία προκάλεσε το πρωτοσέλιδο άρθρο της ολλανδικής εφημερίδας «De Pers» με τίτλο «Η Τουρκία κυνηγά ελληνικές εκποιήσεις» και στο οποίο αναφέρεται ότι «η Ελλάδα είναι ολόκληρη για πούλημα».

Την άμεση αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στην Ολλανδία προκάλεσε το πρωτοσέλιδο άρθρο της ολλανδικής εφημερίδας «De Pers» με τίτλο «Η Τουρκία κυνηγά ελληνικές εκποιήσεις» και στο οποίο αναφέρεται ότι «η Ελλάδα είναι ολόκληρη για πούλημα». Το ρεπορτάζ συνοδευόταν από φωτογραφία ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας στη Σαντορίνη πάνω στην οποία κυμάτιζε τουρκική σημαία, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του δήμου Θήρας.

«Διαμαρτυρόμαστε έντονα για το υβριστικό δημοσίευμα της δημοσιογράφου της εφημερίδας σας Eva Ludemann, το οποίο προσβάλλει βάναυσα την ιστορία του τόπου μας, προκαλεί το θρησκευτικό αίσθημα των κατοίκων της Σαντορίνης, δημιουργεί εικόνες αποπροσανατολισμού, παράγει ψευδείς ειδήσεις, από σκοπιμότητα ή πορισμό οφέλους, και πιθανόν εγείρει εθνικά ζητήματα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος Ζώρζος.

Παράλληλα, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης ο πρεσβευτής μας στη Χάγη Ιωάννης Οικονομίδης απέστειλε προς τη διεύθυνση της εφημερίδας επιστολή στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το μοντάζ της εικόνας της πρώτης σελίδας, όπου εμφανίζεται φωτογραφία ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας με τουρκική σημαία να κυματίζει, υπήρξε ατυχής έμπνευση, διότι δημιουργεί λανθασμένους συνειρμούς, καθώς επηρεάζει αρνητικά τη γνώμη των αναγνωστών σας για τη χώρα μου, αγγίζει ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, τόσο για τους Έλληνες πολίτες όσο και τους πολλούς ελληνικής καταγωγής πολίτες της Ολλανδίας και εν ολίγοις, αποτελεί προσβολή για μία φίλη χώρα».

Επίσης, επισημαίνεται ότι «η Ελλάδα περνά μία δύσκολη περίοδο, όπου καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να τιμήσει τις υποχρεώσεις της».

«Ο ελληνικός λαός υποβάλλεται σε θυσίες προκειμένου η οικονομία της χώρας να μπει σε ορθή
τροχιά» τονίζει, σημειώνοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της ολλανδικής, προκειμένου να βρεθεί μία βιώσιμη λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί».

Ο Έλληνας πρεσβευτής αναφέρει ότι «η Ελλάδα έχει δεχθεί πολλή και σκληρή κριτική, άλλη βασισμένη σε πραγματικά στοιχεία, άλλη σε ανακρίβειες» και καταλήγοντας δηλώνει: «Καλωσορίζουμε κάθε γνώμη, αλλά αρνούμαστε να δεχθούμε προσβολές». Καλεί, τέλος, την εφημερίδα «να σεβαστεί τις ευαισθησίες του φίλου ελληνικού λαού και αποστεί στο μέλλον από παρόμοιες ενέργειες που, στο όνομα ενός εφήμερου εντυπωσιασμού προκαλούν διαρκή αισθήματα πίκρας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment