PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αντιδράσεις για την είσοδο Βουλγαρίας – Ρουμανίας στη Σένγκεν


Τρία μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρότειναν να μην οριστεί ημερομηνία εντός του 2011 για την είσοδο της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στη ζώνη Σένγκεν.

Τρία μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρότειναν να μην οριστεί ημερομηνία εντός του 2011 για την είσοδο της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στη ζώνη Σένγκεν.

Ο Γενς Ρόχντε από τη Δανία, ο Αλεξάντερ Αλβάρο από τη Γερμανία και ο Γιαν Μούλντερ από την Ολλανδία, και οι τρείς από την ομάδα της Συμμαχίας των φιλελευθέρων και των δημοκρατών για την Ευρώπη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θεωρούν ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να περιοριστεί και να θέσει ημερομηνία εντός του 2011 για την εφαρμογή του κεκτημένου του Σένγκεν στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία».

Επιπλέον, οι τρεις ευρωβουλευτές ζητούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εκφράσει τη «βαθιά ανησυχία του για τη διαφθορά» στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία και να τονίσει ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να θέσει απαιτήσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς, με βάση μετρήσιμα κριτήρια και προδιαγραφές».

Η πρόταση κατατέθηκε στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία αναμένεται στις 2 Μαΐου να ψηφίσει την έκθεση του Κάρλος Κοέλχο για την ετοιμότητα των δύο χωρών να προσχωρήσουν στη ζώνη Σένγκεν.

Μετά την υιοθέτηση της έκθεσης και των προτεινόμενων τροπολογιών, η Επιτροπή θα παραπέμψει το θέμα στη συνεδρίαση της Ολομέλειας, στις αρχές Ιουνίου, στο Στρασβούργο.

Το Ευρωκοινοβούλιο αναμένεται να υιοθετήσει ψήφισμα και στη συνέχεια το ζήτημα θα ενταχθεί στην ατζέντα του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, το οποίο επίσης θα συνέλθει τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment