PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αντιδράσεις για την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών


Με ανάμεικτα συναισθήματα υποδέχθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τις αιφνιδιαστικές – όπως τις χαρακτήρισαν – εξαγγελίες του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

Με ανάμεικτα συναισθήματα υποδέχθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τις αιφνιδιαστικές – όπως τις χαρακτήρισαν – εξαγγελίες του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης που μετέχουν στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων στάθηκαν επικριτικά για την «τακτική της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης» να φέρει – όπως έλεγαν – απροειδοποίητα μέσα στο καλοκαίρι στη Βουλή τόσο σημαντικές ρυθμίσεις χωρίς προηγουμένως να έχουν ενημερωθεί σχετικά.

Ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας σε θέματα Δικαιοσύνης Κώστας Τζαβάρας, μιλώντας στα «ΝΕΑ», δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η καθιέρωση της ελεύθερης χρήσης των ναρκωτικών σε συνθήκες οικονομικής κρίσης μπορεί να αποβεί ολέθρια, δεδομένου ότι η κοινωνική δυστυχία και η οικονομική εξαθλίωση πλήττουν πολλές κατηγορίες πολιτών και τις σπρώχνουν στο περιθώριο.

Κατά την άποψή του η αντιμετώπιση της κοινωνικής μάστιγας των ναρκωτικών προϋποθέτει σοβαρή μελέτη και αποτελεσματική δράση, που θα λαμβάνει υπόψη τις εξελίξεις της επιστήμης, την εμπειρία των άλλων κρατών και τις οδηγίες του ΟΗΕ. Τέλος, τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα περιμένει τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης για να εκφράσει με πληρότητα τις θέσεις της.

Την αντίθεσή του στη συνολική πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στα ναρκωτικά εξέφρασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους τονίζοντας ότι δεν είναι θεραπεία η συντήρηση του προβλήματος μέσω της χορήγησης υποκατάστατων από τα νοσοκομεία. Ακόμη τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης της απεξάρτησης.

Κατηγορηματικά αρνητικός στην αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών είναι ο ΛΑΟΣ και μάλιστα ο βουλευτής του κόμματος Θανάσης Πλεύρης υποστήριξε ότι «είμαστε εναντίον σε κάθε μείωση των ποινών σε οποιοδήποτε έγκλημα, είτε χρήση είτε εμπορία, σχετίζεται με τα ναρκωτικά».

Με θετικό μάτι κάθε παρέμβασης που να μην οδηγεί στην καταστολή της χρήσης των ναρκωτικών βλέπει το θέμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης, ο οποίος τόνισε ότι αυτός που έχει απεξαρτηθεί έχει δικαίωμα και στη δεύτερη ευκαιρία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment