PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αντιδράσεις για την αναβολή των νέων μέτρων


Αντιδράσεις εντός και εκτός της χώρας, προκάλεσε η αναβλητικότητα της κυβέρνησης στην ανακοίνωση των μέτρων και το γενικό μόνο περίγραμμα στο οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός.

Αντιδράσεις εντός και εκτός της χώρας, προκάλεσε η αναβλητικότητα της κυβέρνησης στην ανακοίνωση των μέτρων και το γενικό μόνο περίγραμμα στο οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Αρκετοί μάλιστα σχολιάζουν ότι ο κ. Παπανδρέου, παρότι αναφέρθηκε αιχμηρά στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου «άστο γι ‘ αργότερα», που φέρεται να απάντησε ο Κ. Καραμανλής στον τότε υπουργό του κ. Γ. Αλογοσκούφη (αλλά διαψεύδεται από τον τελευταίο) τελικά άφησε για αργότερα ο ίδιος την ανακοίνωση των μέτρων!

Το ακόμη χειρότερο είναι ότι οι αγορές όχι μόνο δεν είδαν με καλό μάτι ότι δεν πάρθηκαν μέτρα και ότι χάνεται πολύτιμος χρόνος, αλλά έδειξαν έμπρακτα την αντίδρασή τους.

Τα spread μάλιστα (τα οποία νωρίτερα έσπασαν για πρώτη φορά το «φράγμα» των 1000 μονάδων) εξακολουθούν να βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα μετά τις «μη ανακοινώσεις» του πρωθυπουργού και κινούνται γύρω στις 995 μονάδες.

Αλλά και τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) έφτασαν στις 1167 μονάδες, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 73,10 μονάδες.

Εξαιρετικά αρνητικές είναι οι αναλύσεις ξένων οίκων ή και ελληνικών τραπεζών ακόμη, μετά τον «οδικό χάρτη» που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Αρνητικό κλίμα επικράτησε και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο παρουσίαζε άνοδο πριν την εισήγηση του πρωθυπουργού, αλλά γύρισε σε σημαντική πτώση μετά από αυτήν, για να βρίσκεται στα ίδια περίπου με τα χθεσινά επίπεδα αυτή τη στιγμή.

Αντιδράσεις από τα κόμματα

Αντιδράσεις υπήρξαν όμως και από τον πολιτικό κόσμο, έστω και σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτήν των αγορών. «Έκθεση ιδεών» χαρακτήρισε την πρωθυπουργική ομιλία ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γ. Μιχελάκης, ο οποίος χαρακτήρισε «εκτός τόπου και χρόνου» τον κ. Παπανδρέου.

«Η κυβέρνηση γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη. Επαναλαμβάνει τις χιλιοειπωμένες γενικολογίες για να συγκαλύψει την ανείπωτη τραγωδία που φέρνει για το πολιτικό σύνολο» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση επιλέγει το γνωστό επικοινωνιακό κόλπο για να αποσπάσει τη προσοχή της κοινωνίας από την επιχείρηση κατεδάφισης που απρόσκοπτα εκτελεί» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, ο οποίος συνέδεσε την ομιλία του κ. Παπανδρέου με τις «προβοκάτσιες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ», για το περιστατικό των Αγίων Αναργύρων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment