PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ανταποκρίνεται στη θεραπεία ο Μπόρις Τζόνσον


Νεότερα για την υγεία του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος είναι στην εντατική με κορωνοϊό, γνωστοποίησε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Ο εκπρόσωπος, σε νέα του ανακοίνωση, σημείωσε πως ο πρωθυπουργός ανταποκρίνεται στην θεραπεία και η κλινική εικόνα του είναι σταθερή.

Συμπλήρωσε πως δεν εργάζεται, ωστόσο θα μπορέσει να επικοινωνήσει με όποιον χρειαστεί.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, πως ο Τζόνσον παραμένει σε «καλή διάθεση» και συνεχίζει να δέχεται τη συνήθη θεραπεία με οξυγόνο. Χθες, Τρίτη, είχε γίνει γνωστό πως δεν έχει συνδεθεί σε αναπνευστήρα και έχει τις αισθήσεις του, ενώ δεν έχει διαγνωστεί με πνευμονία.

Ο Τζόνσον εισήχθη στο νοσοκομείο το απόγευμα της Κυριακής και στην εντατική μία μέρα αργότερα.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος σημείωσε πως η προγραμματισμένη σύσκεψη για την αναθεώρηση των μέτρων που είναι σε ισχύ στην χώρα που θα γινόταν τη Δευτέρα δεν θα γίνει.

Δεν δόθηκαν διευκρινίσεις για το πότε ακριβώς θα ανακοινωθεί μία παράταση του καθολικού lockdown, παρά μόνο ότι είναι πολύ νωρίς να υπάρξει χαλάρωση των μέτρων, όπως με την επαναλειτουργία των σχολείων.

Σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης, συνολικά 20.000 μέλη του προσωπικού του NHS και των οικογενειών τους έχουν υποβληθεί σε εξέταση για τον κορωνοϊό, ενώ ο αριθμός των εξετάσεων που διεξάγονται καθημερινά έχει ανέλθει στις 14.000. Ανακοινώθηκε επίσης ότι την Παρασκευή θα αρχίσει η λειτουργία του δεύτερου νοσοκομείου Nightingale του NHS στο Μπέρμιγχαμ, με αρχικά 500 κλίνες για ασθενείς με κορωνοϊό και με τη δυνατότητα ο αριθμός τους να φτάσει τις 2.000.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment