PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αντίστροφη μέτρηση για το κοινωνικό μέρισμα


Περισσότερες από 300.000 οικογένειες θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα, ενώ το τελικό προς διανομή ποσό αναμένεται να ξεπεράσει τα 215 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, ο τελικός αριθμός των ωφελουμένων αναμένεται να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο, όπως έχει επισημάνει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Τα χρήματα του κοινωνικού μερίσματος αναμένεται να δοθούν την επόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, ενώ η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα δέχεται αιτήσεις έως και τις 26 Δεκεμβρίου.

Με τη διεύρυνση των δικαιούχων του μερίσματος, η κυβέρνηση αποσκοπεί να κάμψει τις αντιδράσεις, από όσους εξαιρέθηκαν της ενίσχυσης.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr θα δέχεται αιτήσεις έως τις 26 Δεκεμβρίου. Από τις 27 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019 η εισοδηματική ενίσχυση θα καταβληθεί στους δικαιούχους.

Να σημειωθεί ότι έως τις 15 Ιανουαρίου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής αιτήματος ένστασης από τη σελίδα της αίτησης, σε περίπτωση μη-έγκρισης.

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που δεν εγκρίθηκαν λόγω ΙΒΑΝ και έχουν ενημερωθεί σχετικά κατά την υποβολή της αίτησης. Τα αιτήματα ένστασης συγκεντρώνονται από την ΗΔΙΚΑ και θα διαβιβαστούν στην ΑΑΔΕ για περαιτέρω επεξεργασία. Θα πρέπει ωστόσο να τονιστεί ότι ακόμη και σήμερα, όταν απορρίπτεται η αίτηση κάποιου, δεν του γνωστοποιείται ο ακριβής λόγος της απόρριψης.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τόνισε ότι ο κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί σε επιπλέον 50.000 δικαιούχους περίπου, καθώς το ποσό αυξήθηκε κατά 40 εκατ. ευρώ. «Καταφέραμε να δημιουργήσουμε δημοσιονομικό χώρο, τη στιγμή που είχαμε παραλάβει δημοσιονομικό κενό», ανέφρερε ο κ. Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας, μιλώντας χθες σε εκπομπή του Αnt1, διευκρίνισε ότι τα χρήματα του κοινωνικού μερίσματος αναμένεται να δοθούν την επόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, ενώ στις περιπτώσεις όπου δικαιούχοι υπέβαλαν ένσταση, αυτή θα εξεταστεί στις αρχές του επόμενου έτους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment