PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Αντίστροφη μέτρηση για την τελετή έναρξης του Πατρινού καρναβαλιού


Σε καρναβαλικούς ρυθμούς μπαίνει η Πάτρα, καθώς ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την τελετή έναρξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Ιανουαρίου στην πλατεία Γεωργίου. Η τελετή ήταν αρχικά προγραμματισμένη για το Σάββατο 16 του μηνός, αναβλήθηκε όμως λόγω κακοκαιρίας.

Η Πάτρα ντύνεται με τα γιορτινά χρώματα της ανεμελιάς και συντονίζεται σε καρναβαλικούς ρυθμούς και το Πατρινό Καρναβάλι ανοίγει τα φτερά του υποσχόμενο να προσφέρει για πενήντα μία ημέρες και νύχτες, έως την Κυριακή 13 Μαρτίου, πλήθος εκπλήξεων, εμπειριών, συγκινήσεων και συναρπαστικών περιπετειών.

Το Πατρινό Καρναβάλι αποτελεί την πιο χαρμόσυνη και αισιόδοξη νότα, μήνυμα ειρήνης και ελπίδας που αφήνει τους γόνιμους σπόρους του κεφιού, της δημιουργίας στις καρδιές και τις αισθήσεις μας.

Μέρες και νύχτες Πατρινού Καρναβαλιού, μέρες και νύχτες σάτιρας, ευρηματικότητας, ανατροπής, ομαδικής συμμετοχής, φρεσκάδας, νεότητας και αυθορμητισμού είναι προ των πυλών και καλούν τον κόσμο να προσπεράσει την θλίψη και τα καθημερινά άγχη και να γευτεί τη χαρά της ζωής.

Η φετινή ημέρα έναρξης φιλοδοξεί να αναδείξει τα γνήσια χαρακτηριστικά του Πατρινού Καρναβαλιού εμπλέκοντας όλες τις ηλικίες και τις τάξεις, δίνοντας το κάλεσμα για ένα πάνδημο πανηγύρι και προσφέροντας μια εξαιρετική ευκαιρία για τους Πατρινούς να κατέβουν στο κέντρο της πόλης και να διασκεδάσουν.

Για το Σάββατο 23 Ιανουαρίου έχει σχεδιαστεί ένα πρόγραμμα δράσεων που θα κινηθεί σε δυο επίπεδα: την παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο δημαρχείο το μεσημέρι και την τελετή έναρξης από το βράδυ έως αργά τη νύχτα μεταδίδοντας απλόχερα κέφι, ζωντάνια και χαρά και δημιουργώντας την αίσθηση μιας ξεχωριστής, πρωτότυπης και δυναμικής υπαίθριας γιορτής.

Οι δράσεις θα αρχίσουν από τις 10 το πρωί με το μουσικό άρμα και τον τελάλη να δίνουν γιορτινή ατμόσφαιρα διαλαλώντας το χαρούμενο μήνυμα της έναρξης. Στις 11.30 το πρωί, με αφετηρία το Ρωμαϊκό Ωδείο, θα ξεκινήσει η πομπή του τελάλη και της συνοδείας του (μεταμφιεσμένων καρναβαλιστών και μελών της Γνωμοδοτικής Επιτροπής) με κατεύθυνση το δημαρχείο της Πάτρας, που θα αναστατώσει ευχάριστα τους δρόμους της πόλης.

Εκεί, στις 12 περίπου το μεσημέρι θα γίνει σε κλίμα γενικής ευθυμίας η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της μπάντας του δήμου και μέσω ρίψεων σοκολατών από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών, που θα δώσουν την πρώτη φετινή δόση του παραδοσιακού γλυκού εθίμου. Το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2016 θα εγκατασταθεί στο δημαρχείο σηματοδοτώντας εμβληματικά τη μεγάλη γιορτή της καρναβαλικής πρωτεύουσας, παραμένοντας εκεί μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, στις 13 Μαρτίου.

Τίτλος του προγράμματος, του οποίου την μουσική επιμέλεια υπογράφει ο Νίκος Τουλιάτος, θα είναι «Τα Κρουστά της Ειρήνης στην Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού» και συμμετέχουν 106 μουσικοί, χορευτές, τραγουδιστές (καταξιωμένοι επαγγελματίες υψηλού καλλιτεχνικού βεληνεκούς αλλά και ερασιτέχνες), που θα δώσουν μια θεαματική και δυναμική μουσική διάσταση στην τελετή έναρξης, την οποία θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Νατάσα Τραγουστή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Συναυλία αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση από το ΚΚΕ

Peristeri News

Η Φίνος Φιλμ για την Παγκόσμια Ημέρα Κομπλιμέντου

Peristeri News

Πέθανε ο σκηνοθέτης Πάολο Ταβιάνι

Peristeri News

Leave a Comment