PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ανοιχτοί Ορίζοντες: Τοποθέτηση για την κατασκευή πάρκινγκ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης


Με αφορμή το θέμα της κατασκευής υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (έναντι ΟΤΕ), η δημοτική παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες» για το Περιστέρι, με ανακοίνωσή της έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:

«Είναι αλήθεια ότι το Περιστέρι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα κυκλοφοριακής συμφόρησης, σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και πέριξ των σταθμών του Μετρό.

Η εδώ και δέκα επτά χρόνια διοίκηση του Δήμου, δεν φρόντισε κατά την κατασκευή των τριών σταθμών να απαιτήσει από την εταιρεία τη δημιουργία χώρων στάθμευσης, αλλά ούτε και να εκπονήσει κάποιο σχέδιο που θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Με αφορμή την εξαγγελία της διοίκησης για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης έναντι του ΟΤΕ, οι Ανοιχτοί Ορίζοντες δηλώνουν ότι κατ΄αρχήν δεν είναι αντίθετοι, αρκεί να τηρηθούν κάποιες προϋποθέσεις.

-Να υπάρξει τεχνική και περιβαλλοντική μελέτη  για τυχόν επιπτώσεις στους κατοίκους και ενημέρωση για τον αριθμό των παρεχόμενων θέσεων στάθμευσης.

-Να ερευνηθεί αν η  επιλογή  του συγκεκριμένου χώρου στο κέντρο της πόλης είναι η πλέον κατάλληλη και  που πιθανόν θα επιβαρύνει περισσότερο την κατάσταση ή πρέπει να προταθεί άλλος  μεγαλύτερος χώρος εκτός κέντρου και πλησίον του τερματικού σταθμού Ανθούπολη; (π.χ στο χώρο απέναντι από το νεκροταφείο που φιλοξενήθηκαν τα λυόμενα σπίτια των σεισμοπαθών).

Η δημοτική παράταξη  Ανοιχτοί Ορίζοντες για το Περιστέρι  βλέποντας ολιστικά το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη, πέρα από την κατασκευή δημοτικού χώρου στάθμευσης προτείνει:

Μέσα στα πλαίσια της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας(ΣΒΑΚ) την εκπόνηση σχεδίου αποσυμφόρησης του κυκλοφοριακού προβλήματος με ενίσχυση της διαδημοτικής και δημοτικής συγκοινωνίας, με δημιουργία ποδηλατοδρόμων, οικολογικές μετακινήσεις και δραστική μείωση του Ι.Χ, υπογειοποίησης κόμβων της οδού Θηβών που διασχίζει την πόλη, την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων στα πλαίσια της έξυπνης πόλης(smart city) για διευκόλυνση των κατοίκων στην καθημερινότητά τους.

Αυτό που λείπει από το Περιστέρι τόσα χρόνια είναι οι μακρόπνοες υποδομές σε σημαντικούς τομείς όπως τα αντιπλημμυρικά έργα, η διαχείριση των απορριμμάτων, το πράσινο, το κυκλοφοριακό.

Ζητήματα πνοής για την πόλη, που η διοίκηση δυστυχώς δεν τα έχει σε προτεραιότητα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment