PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ανοιχτοί Ορίζοντες: Αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και ανάλγητες συμπεριφορές της διοίκησης


Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου απέστειλε η παράταξη, Ανοιχτοί Ορίζοντες για το Περιστέρι, ζητώντας να ακυρωθεί η δια περιφοράς συνεδρίαση.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:

Αγαπητά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Περιστερίου.

Στις 4 – 9 – 2020 όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου των εργαζομένων στο Δήμο, οι απολυμένοι εργαζόμενοι καθώς και αρκετοί δημοσιογράφοι γίναμε μάρτυρες της πλέον αντιδημοκρατικής διαδικασίας λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναβλήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο για να μην πουν δυο λόγια ο πρόεδρος των εργαζομένων του Συλλόγου και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι (οι απολυμένοι  εργαζόμενοι).

Γιατί κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου; Τι φοβηθήκατε; Μην κολλήσουμε covid 19 από τις τοποθετήσεις τους;

Μην ακουστεί η αγωνία για τη ζωή τους;

Κι έρχεστε τώρα για ένα τόσο σοβαρό θέμα να κάνετε Συμβούλιο δια περιφοράς.

Η αναλγησία δεν έχει όριο. Στο θέατρο του παραλόγου δε θα μας έχετε θεατές.

Εκ των πραγμάτων προκύπτει ότι η απόφαση για τις απολύσεις ήταν ειλημμένη από τις αρχές Αυγούστου, όπως αυτό προκύπτει τόσο από την τηλεφωνική απόλυση όσο και από την εικονική συνεδρίαση στις 31 – 8 – 2020 του Δ.Σ. του ΟΠΑΑΠ (με την πρωτοτυπία: συγκαλείτε το Δ.Σ., συμφωνούμε, τελειώσαμε) που επισήμως καταγγέλλεται αλλά δε διαψεύδεται.

Αυτές οι διαδικασίες δε θίγουν τους εργαζόμενους που παλεύουν τίμια και ηθικά για τη δουλειά τους, την αξιοπρέπειά τους, την οικογένειά τους και τη ζωή τους.

Την ευθύνη για αυτές τις πρωτοφανείς διαδικασίες και αποφάσεις την επωμίζεστε προσωπικά εσείς κύριε Δήμαρχε, εσείς κύριοι πρόεδροι των οργάνων του Δήμου για τις πρακτικές σας, πρακτικές που δε σας τιμούν και δεν τιμούν όλους εμάς που συμμετέχουμε.

Πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές.

Εν μέσω πανδημίας που η στελέχωση των βρεφονηπιακών σταθμών θα πρέπει να ήταν το πρώτο μέλημα της Δημοτικής Αρχής, εσείς απολύετε εργαζόμενους στέλνοντας τους στην ανεργία και στερώντας τους και το επίδομα ανεργίας.

Καλούμε τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Περιστερίου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Να σταθούμε δίπλα στους εργαζόμενους για την προάσπιση του δικαιώματός τους στη δουλειά.

Καμία απόλυση εργαζομένου.

Καλούμε το Δήμαρχο να επανεξετάσει το θέμα και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να ακυρώσει το δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο και να το επαναφέρει σε κανονική συνεδρίαση.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού των Ανοιχτών Οριζόντων για το Περιστέρι θα απέχουμε από την διά περιφοράς θεμάτων ψηφοφορία, από κάθε ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment