PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ανοιχτή πρόσκληση από το Δημ. Σύμβουλο Νίκο Ζούτσο


Ανοιχτή πρόσκληση, από το Δημοτικό Σύμβουλο Περιστερίου Νίκο Ζούτσο και την κίνηση Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία, για κοινή δράση και συμπόρευση.

Όπως, αναφέρει η ανακοίνωση, ανοιχτή είναι και η επίθεση που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι–ες, οι άνεργοι–ες, η νεολαία, οι επαγγελματίες, στο Περιστέρι και τη χώρα μας.

  • Σε μια πόλη με εκατοντάδες κλειστά καταστήματα, με χιλιάδες ανέργους και οικογένειες που ζουν κάτω απ’ τα όρια της φτώχειας, σε μια πόλη που πλημμυρίζει κάθε φορά που πέφτει λίγη βροχή, περισσεύει η γκλαμουριά και οι φωτογραφίες.
  • Με την κυβερνητική πολιτική των τελευταίων 10 χρόνων που χαρίζει πλούτη στους πλούσιους και φτώχεια στους φτωχούς. Γιατί οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν έχουν στόχο να μας διαλύσουν. Στο χέρι μας είναι να μην υποκύψουμε.
  • Με το θεσμικό πλαίσιο του Νόμου «Κλεισθένη» να στραγγαλίζει την αυτοδιοίκηση χωρίς χρήματα για κοινωνική πολιτική και έργα και με ασφυκτικό έλεγχο απ’ το κράτος, δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε.
  • Με την διατήρηση όπως σχεδιάζουν της χωματερής στη Δυτ. Αθήνα για ακόμα μερικές δεκαετίες, με την παράδοση απ’ την κυβέρνηση του Ποικίλου όρους στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε.
  • Υπερασπιζόμαστε την ποιότητα της ζωής μας, κάνοντας αγώνα για τα τοπικά προβλήματα της πόλης. Για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό. Για την υπεράσπιση του δικαιώματος να έχουν τα σπίτια φως, νερό και θέρμανση. Ενάντια στους πλειστηριασμούς στη λαϊκή περιουσία.
  • Δίνουμε στίγμα υπερασπιζόμενοι την ειρήνη ενισχύοντας την αντιπολεμική μας δράση, με σαφές μέτωπο ενάντια στο φασισμό, τον ρατσισμό, τον εθνικισμό.

Υπάρχουν δυνάμεις, συλλογικότητες, πολίτες που μας ενώνουν κοινά ταξικά συμφέροντα και αξιακά πρότυπα.

Σ’ όλους αυτούς, παρά τις διαφορές απευθυνόμαστε.

Χωρίς ηγεμονισμούς και διεκδίκηση της απόλυτης αλήθειας.

Αλήθεια μας ό,τι βιώνουμε και ό,τι θέλουμε και μπορούνε να αλλάξουμε!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment