PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα


Πιέσεις του Γιώργου Παπανδρέου προς τους Υπουργούς του για να ξεκινήσουν τις συζητήσεις με όλες τις επαγγελματικές ομάδες που αφορούν τα κλειστά επαγγέλματα.

“Προχωρήστε άμεσα και με διάλογο στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, αυτή η μεταρρύθμιση θα κάνει φθηνότερες τις υπηρεσίες, θα μειώσει τη γραφειοκρατία και θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας”, είπε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Υποδομών, Περιβάλλοντος, ο υφυπουργός Υγείας, Μιχάλης Τιμοσίδης, και ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης, οι αρμόδιοι υπουργοί θα πρέπει ως τα μέσα του μηνός να είναι σε διάλογο με τις διάφορες επαγγελματικές ομάδες ώστε στα τέλη Ιανουαρίου να έλθει στη Βουλή το “νομοσχέδιο-ομπρέλα” του υπουργείου Οικονομικών για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Αν η Ευρώπη μείνει στη σημερινή “ερμαφρόδιτη” κατάσταση, οι πιέσεις των αγορών θα συνεχιστούν και (η Ευρώπη) θα ταλανίζεται από αλληλοκατηγορίες και εθνικισμούς, τόνισε ο Γ. Παπανδρέου, στη σύντομη παρέμβασή του, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής για το ευρωομόλογο.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι αυτό που συζητείται είναι, ουσιαστικά, η μετεξέλιξη της οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρώπης και αυτά όλα “πρέπει να τα δούμε και από την πλευρά του συμφέροντος της χώρας αλλά και του ευρωπαϊκού συμφέροντος”. Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος, τονίζοντας ότι υπάρχουν περιθώρια ευρύτερων συναινέσεων στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment