PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ανησυχία Κρεμλίνου για τους τουρκικούς βομβαρδισμούς στη Συρία


Την ανησυχία του για τους βομβαρδισμούς της Τουρκίας στο έδαφος της Συρίας εξέφρασε το Κρεμλίνο, υποστηρίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες κλιμακώνουν την ένταση στη συνοριακή γραμμή των δύο χωρών.

«Το Κρεμλίνο ανησυχεί για την ενισχυόμενη ένταση στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας» δήλωσε ο Ντμίτρι Πέσκοφ, εκπρόσωπος του προέδρου Πούτιν, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους δημοσιογράφους.

«Σε γενικές γραμμές η Ρωσία πιστεύει ότι ο βομβαρδισμός περιοχών της Συρίας, με πυρά πυροβολικού, είναι απαράδεκτος» τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Η κατάσταση στη συνοριακή γραμμή της Τουρκίας με τη Συρία κλιμακώνεται επικίνδυνα τις τελευταίες ημέρες, ιδίως, μετά την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση της Τετάρτης, κοντά στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο, στην Άγκυρα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου εξέφρασε παράλληλα τη θλίψη του για την απόρριψη εκ μέρους του Σ.Α. του ΟΗΕ του σχεδίου απόφασης που κατέθεσε για τον τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία. «Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τη θλίψη μας για την απόρριψη του σχεδίου απόφασης», τόνισε ο Πεσκόφ, υπογραμμίζοντας πως η Ρωσία θα συνεχίσει την πολιτική της, η οποία αποσκοπεί στην «εξασφάλιση της σταθερότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Μόσχα προτίθεται να συνεχίσει να συνδράμει τη Δαμασκό να πολεμήσει τους «τρομοκράτες» στη Συρία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment