PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα – Nέα μέτρα από τους ειδικούς


Αυξημένη είναι η ανησυχία τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην επιστημονική κοινότητα,  όπως φάνηκε από τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τη συμμετοχή υπουργών αλλά και επιστημόνων του ΕΟΔΥ, από τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων του κορωνοϊού που καταγράφονται μέρα με τη μέρα στη χώρα μας.

Είναι γεγονός ότι μέσα στον Ιούλιο οι αριθμοί των κρουσμάτων καταγράφουν μια αυξητική τάση, ελεγχόμενη ωστόσο, ενώ υπολογίζεται ότι ένα από στα τέσσερα συνολικά κρούσματα εντοπίστηκε τις τελευταίες 30 ημέρες.

Ως συνέπεια αυτού, είναι ο κ. Μητσοτάκης να καταστήσει σαφές στα μέλη Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων να μην διστάσουν να ζητήσουν την επιπλέον λήψη μέτρων, εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας ο κορωνοϊός κυκλοφορεί κυρίως στο κέντρο της πρωτεύουσας, στη Δυτική Αττική και τα δυτικά προάστια της Αθήνας.

Ωστόσο, καθώς η Περιφερειακή Ενότητα Αττικής φιλοξενεί 3,7 εκατ. κατοίκους, διαπιστώνει κανείς ότι σε μεγάλο στοίχημα εξελίσσεται η προσπάθεια των ειδικών να μην λειτουργήσουν τα κρούσματα πολλαπλασιαστικά με αποτέλεσμα να… χαθούν τα ίχνη του κορωνοϊού, σύμφωνα με «Τα Νέα».

Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης είναι η δεύτερη γεωγραφική «εστία» -όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ- με συνολικά 105 κρούσματα από τις αρχές του μήνα.

Νέο πακέτο μέτρων, εάν κριθεί απαραίτητο

Οι λοιμωξιολόγοι έχουν ετοιμάσει ήδη πακέτο νέων μέτρων για να εφαρμοστούν, σε περίπτωση που αυτό καταστεί αναγκαίο. Αυτά τα μέτρα θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Απαγόρευση συναυλιών εάν δεν τηρούνται τα πρωτόκολλα
  • Απαγόρευση σε beach bar και πάρτι
  • Απαγόρευση όλων των εκδηλώσεων, όπου υπάρχει συνωστισμός

«Έχουμε μία κατάσταση με φωνές, με τραγούδια, με γέλια. Αυτό ενδεχομένως να μπορεί να οδηγήσει σε μία υπερμετάδοση του κορονοϊού, όταν βρεθεί κάποιος ασυμπτωματικός φορέας σε ένα τέτοιο χώρο συγχρωτισμού και συνωστισμού», αναφέρει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος.

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για τις μάσκες – 65 νέα κρούσματα

Την Τετάρτη (29/07) η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η Ελληνική Αστυνομία και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή διεξήγαγαν 1.178 ελέγχους σε όλη την Ελλάδα, όπου και διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 97 περιπτώσεις και επιβλήθηκαν 110 πρόστιμα συνολικού ύψους 26.200 ευρώ.

Την Πέμπτη (30/07) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 65 νέα κρούσματα του νέου ιού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.401, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

  • δεκαεπτά (17) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • δεκαεπτά (17) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως, εκ των οποίων τα δεκαέξι (16) εντοπίστηκαν σε εργαζόμενους σε δεξαμενόπλοιο που παραμένει αγκυροβολημένο έξω από Πειραιά,
  • έντεκα (11) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  • επτά (7) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,
  • τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας,
  • δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας,
  • δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας,
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment