PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ανησυχία για ξέσπασμα εμφυλίου πολέμου στη Συρία


Την ανησυχία του για το πιθανό ξέσπασμα ενός εμφυλίου πολέμου στη Συρία εκφράζει ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα έχει συνέπειες και για τις γειτονικές της χώρες.

Την ανησυχία του για το πιθανό ξέσπασμα ενός εμφυλίου πολέμου στη Συρία εκφράζει ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα έχει συνέπειες και για τις γειτονικές της χώρες.

Την ώρα που η αποστολή του Αραβικού Συνδέσμου προσπαθεί να διασώσει την αξιοπιστία της, ο επικεφαλής του οργανισμού χαρακτήρισε μεν ανησυχητικές τις πληροφορίες που λαμβάνει από τους Άραβες παρατηρητές, έσπευσε, πάντως, να υποστηρίξει ότι «ο ρυθμός των θανάτων (αντικυβερνητικών διαδηλωτών) έχει μειωθεί».

«Ναι, φοβάμαι έναν εμφύλιο πόλεμο. Τα γεγονότα που βλέπουμε και για τα οποία ακούμε, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εμφύλιο πόλεμο» δήλωσε ο Ναμπίλ Ελαράμπι, ο οργανισμός του οποίου έχει στείλει παρατηρητές στη Συρία, με στόχο να ελέγξουν κατά πόσον η κυβέρνηση της χώρας συμμορφώνεται προς τη συμφωνία να τερματίσει την καταστολή διαδηλωτών.

«Τα όποια προβλήματα στη Συρία θα έχουν συνέπειες για τα γειτονικά κράτη» δήλωσε ο Ελαράμπι σε συνέντευξή του σε αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η αποστολή παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις, καθώς μέλη της έχουν αρχίσει να αποχωρούν, η αντιπολίτευση χαρακτηρίζει την αποστολή αποτυχημένη και οι φόνοι των αντικυβερνητικών διαδηλωτών συνεχίζονται.

Απαντώντας, ο πρόεδρος του Αραβικού Συνδέσμου, χαρακτήρισε ανησυχητικές τις πληροφορίες από τον επικεφαλής της αποστολής, αν και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ρυθμός των δολοφονιών έχει μειωθεί με την παρουσία των παρατηρητών».

Η αποστολή θα παρουσιάσει τα ευρήματά της στους υπουργούς Εξωτερικών του Συνδέσμου στις 19 και 20 Ιανουαρίου.

Δεν είναι σαφές τι βήματα σκοπεύει κάνει ο Σύνδεσμος αν, όπως αναμένεται, διαπιστωθεί πως η Συρία δεν τήρησε τις υποσχέσεις της.

«Η απόφαση θα ληφθεί από το υπουργικό συμβούλιο του Συνδέσμου. Θα αποφασίσουν αν υπάρχει όφελος να συνεχίσουμε ή όχι» δήλωσε ο Ελαράμπι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment