PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ανησυχία από τους αντιδραστήρες


Λευκός καπνός εθεάθη να υψώνεται σήμερα πάνω από τον αντιδραστήρα αριθμός 2 στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Λευκός καπνός εθεάθη να υψώνεται σήμερα πάνω από τον αντιδραστήρα αριθμός 2 στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji, μερικές ώρες αφότου γκρίζος καπνός είχε θεαθεί πάνω από τον αντιδραστήρα αριθμός 3, γεγονός που είχε προκαλέσει την απομάκρυνση ορισμένων εργατών.

Τα μέσα ενημέρωσης και η ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας έκαναν γνωστό πως σταμάτησε να βγαίνει καπνός από τον αντιδραστήρα αριθμός 3, ο οποίος θεωρείται πιο επικίνδυνος επειδή χρησιμοποιεί πλουτώνιο.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιούκιο Εντάνο ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγορεύτηκε η πώληση γάλακτος και δύο ειδών πράσινων λαχανικών που παράγονται σε τέσσερις επαρχίες οι οποίες βρίσκονται κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, εξαιτίας των υψηλών επιπέδων ραδιενέργειας.

Ίχνη ραδιενεργού ιωδίου και καίσιου, αλλά σε αναλογίες κατώτερες από τα νόμιμα όρια, βρέθηκαν επίσης το Σάββατο στο νερό της βρύσης στο Τόκιο και στα περίχωρά του.

Επίπεδο ραδιενεργού ιωδίου τριπλάσιο από το νόμιμο όριο εντοπίσθηκε σήμερα στο νερό ενός χωριού που βρίσκεται σε απόσταση 40 χλμ. από τον πυρηνικό σταθμό.

Ο Εντάνο δήλωσε πως η εταιρεία που εκμεταλλεύεται το σταθμό, η Tokyo Electric Power (Tepco), θα πρέπει να αποζημιώσει τους αγρότες που πλήττονται από τη διακοπή της διανομής των προϊόντων τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment