PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Γρηγόρης Ψαριανός


Την ανεξαρτητοποίησή του από το Ποτάμι ανακοίνωσε και ο Γρηγόρης Ψαριανός, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Γιώργου Αμυρά ότι αποχωρεί από το κόμμα.

Ο κ. Ψαριανός εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους υποστηρικτές του κόμματος, αλλά και τη λύπη του για το γεγονός ότι «με αλλεπάλληλα δικά μας λάθη, ατυχείς επιλογές και κακούς χειρισμούς καταφέραμε να μηδενίσουμε σχεδόν το 7% των ψηφοφόρων που αρχικώς πίστεψαν και έλπιζαν σε μάς».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Ψαριανού:

«Λοιπόν Φίλοι μου,

σας ευχαριστούμε όλους και προσωπικώς έναν-ένα για την στήριξη και την συμπόρευσή σας με το Ποτάμι, το οποίο από σήμερα δεν συμπεριλαμβάνεται στα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Δυστυχώς, με αλλεπάλληλα δικά μας λάθη, ατυχείς επιλογές και κακούς χειρισμούς καταφέραμε να μηδενίσουμε σχεδόν το 7% των ψηφοφόρων που αρχικώς πίστεψαν και έλπιζαν σε μάς.

Μακάρι για όλους τα πράγματα να γίνουν καλύτερα.

Η χώρα μας περνάει την δυσκολότερη και πιο επικίνδυνη περίοδο εδώ και πολλές δεκαετίες και οι τύχες της βρίσκονται στα χέρια της χειρότερης κυβέρνησης από τα χρόνια της χούντας.

Εύχομαι σε όλους μας καλή συνέχεια και καλύτερες επιλογές εις το εξής.

Γρ.Ψαριανός

βουλευτής β’ Αθήνας

με Το Ποτάμι

Ανεξάρτητος από σήμερα».

Νωρίς το πρωί είχε ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή του και ο Γιώργος Αμυράς, δηλώνοντας πως δεν θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά «όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρους του κόμματος του οποίου κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό θέμα».

Υπενθυμίζεται πως τόσο ο Γιώργος Αμυράς, όσο και ο Γρηγόρης Ψαριανός έχουν ταχθεί κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Με κοινή ανακοίνωσή τους το Σάββατο οι δύο βουλευτές εξέφραζαν «την απόλυτη διαφωνία» τους «με την περίεργη, επαμφοτερίζουσα και αλλοπρόσαλλη αυτή στάση του κόμματος» διαβλέποντας τη διάλυσή του.

Μετά την αποχώρηση των κ. Ψαριανού και Αμυρά το Ποτάμι αριθμεί πλέον τρεις βουλευτές, τους: Στ. Θεοδωράκη, Γ. Μαυρωτά και Σπ. Λυκούδη. Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, κοινοβουλευτική ομάδα συγκροτεί ένα κόμμα που έλαβε μέρος στις γενικές εκλογές και έχει τουλάχιστον πέντε βουλευτές.

Σε ανακοίνωσή του μετά την επιστολή ανεξαρτητοποίησης του κ. Αμυρά το Ποτάμι εξαπέλυσε βολές κατά του βουλευτή, κατηγορώντας τον ότι «διεκδικεί να γραφεί στο ‘δεξιό’ πάνθεον, ως ο βουλευτής που διέλυσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποτάμιου». Το Ποτάμι παραλλήλισε τη στάση του κ. Αμυρά με αυτή του Σπύρου Δανέλλη, ο οποίος όπως ανέφερε, «αντιστοίχως γράφτηκε στο ‘αριστερό’ πάνθεον, ως ο βουλευτής που εγκατέλειψε το Ποτάμι για να σώσει την κυβέρνηση Τσίπρα».

«Δανέλλης και Αμυράς είχαν επανειλημμένα δεσμευτεί ότι αν διαφωνήσουν με το Ποτάμι θα παραδώσουν την έδρα τους» επισήμανε το Ποτάμι προσθέτοντας ότι «ειδικά ο κ. Αμυράς μόλις το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης ‘ορκιζόταν’ στα κορυφαία στελέχη του Κινήματος ότι δεν φεύγει από το Ποτάμι».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment