PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αναχώρησε από την Αθήνα ο Κινέζος πρόεδρος


Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου, Σι Τζινπίνγκ στην Ελλάδα, που αναχώρησε για την Κίνα από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών.

Νωρίτερα είχε επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης, συνοδεία του Προκόπη Παυλόπουλου. Κατά την επίσκεψή του στο μουσείο εξέφρασε τη στήριξή του στην πρωτοβουλία της Αθήνας για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Το πρωί συναντήθηκε επίσης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί το Πεκίνο απηύθυνε – σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ κατά τη συνάντησή του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Ο πρόεδρος της Κίνας χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «παλαιό φίλο της Κίνας». «Κατά τη θητεία σας ως πρωθυπουργός, η Ελλάδα βρισκόταν σε μια δύσκολη περίοδο για την οικονομική ανάπτυξη, αλλά εσείς προωθήσατε πολλές σημαντικές μεταρρυθμίσεις και οδηγήσατε την Ελλάδα να βγει έξω από το πρόγραμμα διάσωσης», είπε.

Αναγνώρισε παράλληλα τη συμβολή του κ. Τσίπρα στην «περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων των δύο χωρών». Πρόσθεσε συγκεκριμένα ότι κατά τη θητεία του κ. Τσίπρα ως πρωθυπουργού, η αμοιβαία στρατηγική εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο χωρών ενισχυόταν σημαντικά και επίσης πως προώθησε ιδιαίτερα τη συνεργασία των δυο χωρών με τη συμμετοχή του δύο φορές στο Φόρουμ One Belt One Road για τη διεθνή συνεργασία, αλλά και την ένταξη της Ελλάδας στην πρωτοβουλία «17+1».

Δήλωσε ακόμη ικανοποιημένος από την επίσκεψή του στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών ενισχύθηκε περαιτέρω.

Κατά τις πηγές του αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας αποδέχτηκε την πρόσκληση του Κινέζου προέδρου και τόνισε την σταθερή στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προώθηση των ελληνοκινεζικών σχέσεων με όρους αμοιβαίου οφέλους. «Κατά τη διάρκεια της θητείας μου καταφέραμε σε δύσκολες στιγμές να οικοδομήσουμε μια στρατηγική συνεργασία, η οποία έχει συνέχεια», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment