PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αναχωρούν οι πρώτοι πρόσφυγες από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»


Σε εξέλιξη είναι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η διαδικασία της πρώτης μετεγκατάστασης προσφύγων από τη χώρα μας προς το Λουξεμβούργο.

Η τελετή γίνεται παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, του αναπληρωτή υπουργού για θέματα Mεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, καθώς και του Έλληνα Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Θα ακολουθήσει η επιβίβαση των προσφύγων σε αεροσκάφος εμπορικής πτήσης και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί στις 9:30 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Μάρτιν Σουλτς, τον Ζαν Άσελμπορν και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και θα ακολουθήσει διμερής συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Σουλτς, μετά από την οποία θα γίνουν δηλώσεις.

Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης της Ε.Ε., αφορά τη μεταφορά ατόμων που χρήζουν διεθνούς προστασίας (ασύλου και επικουρικής προστασίας) από ένα κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κάποιο άλλο. Είναι ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης που έχει στόχο την πιο δίκαιη κατανομή των αιτούντων άσυλο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment