PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αναχωρούν από το κτίριο «Υπατία»


Αναχωρούν από το κτίριο «Υπατία» και επιστρέφουν στην Κρήτη οι μετανάστες.

Την Δευτέρα 15/3 στις 5 το απόγευμα εγκαταλείπουν το κτίριο Υπατία οι 250 μετανάστες απεργοί πείνας και δυο ώρες αργότερα, στις 7 μ. μ. αναχωρούν για την Κρήτη, μετά από 44 μέρες απεργίας και τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την κυβέρνηση για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο Αμπντούλ Χατζί από το φόρουμ μεταναστών Κρήτης «όλοι πήραν από την αστυνομία τα χαρτιά τους, με τα οποία εξασφαλίζουν καθεστώς ανοχής. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Πιστεύουμε ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης με τους μετανάστες απεργούς πείνας θα τηρηθούν σε όλα τα ζητήματα».

Παράλληλα ο Γιατρός Θανάσης Καραμπέλης, από την ομάδα παρακολούθησης της υγείας των απεργών πείνας δήλωσε ότι: «Όλοι έχουν επιστρέψει από τα νοσοκομεία, εκτός από πέντε που βρίσκονται στην Αγία Όλγα και θα επιστρέψουν αύριο το πρωί. Τόσο στα νοσοκομεία, όσο και στο κτίριο Υπατία ξεκίνησε η διαδικασία της επανασίτισής τους, χωρίς να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα. Αύριο θα μπορέσουν να φύγουν με ασφάλεια. Όσοι είχαν κάποιο πρόβλημα υγείας και το εντοπίσαμε μέσα από εξετάσεις, θα είναι υπό παρακολούθηση, μέσα και από την επικοινωνία μας με το φόρουμ μεταναστών Κρήτης. Ευτυχώς δεν προκλήθηκε σε κανέναν σοβαρή βλάβη της υγείας του».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment