PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αναταραχή στην Ελλάδα βλέπουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης


Στην αναγγελία του ανασχηματισμού που ακολούθησε μία ημέρα έντασης στο κέντρο της Αθήνας και πυρετωδών διαβουλεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ εστιάζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Στην αναγγελία του ανασχηματισμού που ακολούθησε μία ημέρα έντασης στο κέντρο της Αθήνας και πυρετωδών διαβουλεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ εστιάζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, στα οποία τα νέα από την Ελλάδα βρέθηκαν στην πρώτη θέση της επικαιρότητας την Τετάρτη.

Για ανασχηματισμό υπό την απειλή ανταρσίας της κοινοβουλευτικής ομάδας μιλά το BBC, το οποίο φιλοξενεί ακόμα μία μακριά ανάλυση από τον Πολ Μέισον έναν από τους αρχισυντάκτες του Newsnight.

Ο Μέισον, αφού περιγράφει τα επεισόδια (είναι πολύ αγριότερα από τα βορειοευρωπαϊκά όπως λέει) αλλά και σκηνές ένδειας και εθισμένων στα ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας, τονίζει ότι η Ελλάδα «αρχίζει να χάνει κάπως τον έλεγχο στις λειτουργίες που πρέπει να επιτελέσει ένα κράτος».

Οι New York Times κάνουν εκτενή αναφορά στα επεισόδια στην Αθήνα και στις συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης ενώ υπογραμμίζουν ότι οι ειδήσεις «για την πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα προκάλεσαν αναταράξεις στις αγορές».

«Σε αναταραχή η Ελλάδα καθώς ο Παπανδρέου προσπαθεί να περισώσει την κυβέρνηση του» αναφέρει, από την πλευρά του, το ρεπορτάζ της Ελένα Σμιθ στον Guardian.

Η κρίση στην Ευρωζώνη έμοιαζε ότι θα έριχνε άλλη μία κυβέρνηση γράφει η δημοσιογράφος και υπογραμμίζει τις έντονες διεργασίες ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για το σχηματισμό κυβέρνησης. Παρόλο που αιφνιδίασε τους υπουργούς του με την προαναγγελία κυβέρνησης ενότητας, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ανασχηματισμό, επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα.

Στην «εξαιρετικά αδύναμη διαπραγματευτική θέση» της Ελλάδας καθώς η ρευστότητα εξαντλείται αναφέρονται οι Irish Times που αφιερώνουν μεγάλο μέρος του κομματιού στις συνομιλίες στις Βρυξέλλες σχετικά με το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

Εκτενείς αναφορές στα επεισόδια και στις πολιτικές διαβουλεύσεις κάνουν ακόμη και οι Los Angeles Times όπως και τα γαλλικά και τα γερμανικά έντυπα.

Αρκετά μέσα πάντως, παρόλο που κάλυψαν και τις πολιτικές εξελίξεις, επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν εικόνες από τα πρωινά επεισόδια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment