PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ανασχηματισμός στη Γαλλία


Ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί “δέχθηκε την παραίτηση της κυβέρνησης και έτσι ολοκληρώνονται τα καθήκοντα” του Γάλλου πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν ανοίγοντας το δρόμο για έναν ανασχηματισμό.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί “δέχθηκε την παραίτηση της κυβέρνησης και έτσι ολοκληρώνονται τα καθήκοντα” του Γάλλου πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν ανοίγοντας το δρόμο για έναν ανασχηματισμό που είχε ανακοινωθεί εδώ και αρκετούς μήνες, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Η παραίτηση αυτή είναι το πρώτο βήμα για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό που έχει ανακοινωθεί εδώ και πέντε μήνες και που αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές και πηγές του κυβερνώντος κόμματος Ενωση για ενα Λαϊκό Κίνημα (UMP).

Ο Φιγιόν, που σήμερα έγινε δεκτός στην προεδρία δύο φορές , θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα παραμείνει στη θέση του πρωθυπουργού. Ομως και ο νούμερο δύο της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικολογίας Ζαν-Λουί Μπορλό, που επιθυμεί να αναλάβει την πρωθυπουργία, έγινε δεκτός σήμερα το απόγευμα από το Σαρκοζί.

Εξάλλου νωρίτερα σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα επιστρέψει στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές αναμένεται να αναλάβει το υπουργείο Αμυνας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment